Festivāli un koncerti 2022. gada vasarā

Festivāla apmeklētāji teltī izmanto viedtālruni.

Šo 2022. gada vasaru visi esam gaidījuši kā ļoti īpašu, jo iepriekšējos gados pandēmija būtiski iedragāja kultūras dzīvi un liedza izbaudīt daudzus iemīļotus vasaras festivālus un koncertus. Tāpēc šogad beidzot var pēc sirds patikas apmeklēt visu plašo Latvijas kultūras dzīves piedāvājumu, nesatraucoties par distancēm, sejas maskām un citiem ierobežojumiem. 
Lai Tu varētu jau laikus saplānot savu atpūtu un iegādāties pasākumu biļetes, Aizdevums.lv komanda ir izveidojusi ieskatu 2022. gada vasaras aktuālāko festivālu un koncertu grafikā.

Rīgas ritmi 2022  30. jūnijs – 2. jūlijs (Rīga)

Šogad norisināsies jau 22. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas ritmi”, kas priecēs ne tikai ar daudzām džeza leģendām, bet arī jaunajiem talantiem no visas pasaules un arī Latvijas. Festivāla ietvaros notiks dažādi koncerti un arī meistarklases. Vairāk par māksliniekiem, pasākumiem un to norises vietām lasi ŠEIT.

Lampa 2022 1. un 2. jūlijs (Cēsis)

Cēsīs ar vairāk nekā 250 pasākumiem uz 33 skatuvēm norisināsies astotais Sarunu festivāls LAMPA. Tā uzmanības lokā – sabiedrībai aktuālas tēmas par praktiskiem un filozofiskiem, individuāli un valstiski svarīgiem jautājumiem. Festivālā varēs atrast ikvienai gaumei un interesēm saistošas tēmas. Daļa pasākumu skars jautājumus, kas kļuvuši īpaši aktuāli – drošība, vārda brīvība, kā mazināt resursu patēriņu, panākt enerģētisko neatkarību un daudzus citus. Festivāla programma pieejama www.festivalslampa.lv.

Knifs? 1. un 2. jūlijs (Bauskas Pilskalna estrāde)

Šogad sevi piesaka jauns festivāls, kura idejas autors ir mūziķis Igo. Divu dienu vasaras festivālā Bauskas pilskalna parka estrādē tā apmeklētājus iekustinās dažādu stilu mūzikas ritmi. Uz skatuves kāps “Līvi”, “Big Al & The Jokers”, “Dakota”, “Ducele”, ”Inokentijs Mārpls”, kā arī “The Hobos & Ralfs Eilands”, Aivars Hermanis, Mārcis Auziņš, Katrīna Gupalo un daudzi citi. Festivāls piedāvās pārbaudītas muzikālās vērtības visprasīgākajiem mūzikas baudītājiem! Vairāk par festivāla programmu lasi šeit.

Progausis 8. – 10. jūlijs (Jaunpils)

Tukuma novada Jaunpils pagasta “Apsītēs” šovasar noritēs pirmais progresīvās mūzikas festivāls “Progausis” ar Latvijas mākslinieku piedalīšanos. Dalību šajā sarīkojumā ņems vairāk kā sešpadsmit muzikālo apvienību un individuālo mūziķu, kas divas dienas priecēs labas un interesantas mūzikas mīļotājus mazliet industriālā, labības lauku ieskautā zemnieku sētā. Būs iespēja baudīt arī tēlniecību un fotogrāfiju, kā arī īpaši noformētu vidi. Darbosies bārs, ēdnīca, pirts, kā  arī ikkatram būs pieejamas jautras un radošas izklaides.

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

“Jumprava” koncerts 8. jūlijs (Wondersala, Rīga)

Leģendārās grupas “Jumprava” šovasar vienīgais koncerts Rīgā notiks Wondersalā (Andrejsala). Tā ir lieliska iespēja redzēt un dzirdēt izcilos māksliniekus klātienē un izbaudīt viņu visu laiku labākās dziesmas, ar kurām esam dzīvojuši kopā jau kopš 20. gadsimta 80. gadiem. “Jumprava” ir latviešu elektroniskās mūzikas pionieri ar vairāk nekā 35 gadu skatuves pieredzi.

Zvejnieksvētki Rojā 2022 9. jūlijs

Ja ir vēlme apmeklēt īsti vasarīgu pasākumu pludmalē, tad Zvejnieksvētki Rojā ir lieliska izvēle. Visas dienas garumā dažādas aktivitātes un vēdera prieki ar iecienītajiem jūras labumiem, bet vakarā jestra ballīte ar harizmātiskiem skatuves māksliniekiem – “Labvēlīgais tips”, “Citi zēni”, “Bet Bet”, “Dzelzs vilks” un daudzi citi. Kā arī darbosies disko bārs “Ezītis miglā”.

Jūras svētki 2022 9. jūlijs (Ventspils)

Svinēt vasaru un izbaudīt piejūras klimatu var ne tikai Rojā, bet arī citās pilsētās. Ventspilī 9. jūlijā norisināsies Jūras svētki ar bagātīgiem tirgiem, kūpinātu zivju smaržu, koncertiem un dažādiem pasākumiem visā pilsētā.

Positivus 2022 15. un 16.jūlijs (Lucavsala, Rīga)

Šis mūzikas festivāls ik gadu pulcē tūkstošiem apmeklētāju un ļauj klātienē baudīt gan pasaules slavenu mākslinieku, gan vēl jaunu un mazpazīstamu mūzikas talantu sniegumu. Šogad festivāls pirmo reizi notiks nevis Salacgrīvā, bet gan Lucavsalā. Vairāk par māksliniekiem, kas uzstāsies, un citām aktualitātēm vari uzzināt Positivus Festival.

Saulkrasti Jazz Festival 2022 21. – 23.jūlijs (Saulkrastu estrāde)

Starptautiskais festivāls XXIV Saulkrasti Jazz 2022 piedāvās 10 bezmaksas koncertus Saulkrastu novadā un 3 koncertus ar ieejas maksu Saulkrastu pilsētas estrādē. Festivāla laikā tiek organizētas arī meistarklases jaunajiem mūziķiem un tiem, kam interesē papildināt savas zināšanas šajā jomā. Vairāk par koncertiem un biļešu iegādi šeit.

Saldus saule 22. – 23.jūlijs (Kalnsētas parka estrāde, Saldus)

Festivāls Saldus Saule pēc divu gadu pārtraukuma atkal notiks. Arī šogad uz skatuves kāps gan leģendāras un visiem zināmas zvaigznes, gan arī lieliski jaunie mūziķi. Festivālā uzstāsies “Dzelzs Vilks”, Ivo Fomins, “Citi Zēni”, Inokentijs Mārpls, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Dzeltenie Pastnieki”, “Sudden Lights”, Johnny Salamander un citi. 

Summer Sound 2022 29. – 30.jūlijs (Liepājas pludmale)

Lielākais pludmales festivāls Baltijā apmeklētājus priecēs 29. un 30. jūlijā Liepājā. Jūra, saule, draugi un dejas līdz saullēktam atkal ir realitāte. Tavs trakākais vasaras piedzīvojums ir pavisam tuvu! Šīs vasaras pasākumā uz skatuves kāps RITON un John Newman, THE ROOP, GO_A, ANSIS, GACHO, “Musiqq”, “Astro’n’out”, “Carnival Youth”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Jumprava” un daudzi citi.

Laba Daba 2022 5. – 7.augusts (Ratnieki, Līgatne)

Šis ir vasaras notikums, ko nemainīgi raksturo labdabīga attieksme pret cilvēkiem, notikumiem un dabu. Festivālā skan regejs, etno-folks, roks, elektro un cita laba mūzika vairāk nekā 90 grupu un DJ apvienību izpildījumā. Šogad festivāla ietvaros būs iespējams ne vien baudīt labu mūziku un spilgtas personības, bet arī piedalīties dažādās sporta un mākslas aktivitātēs!

Laivā 13. augusts (Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorija un Juglas ezera krasts, Rīga)

Jau trešo reizi notiks saturiski vērienīgs starpžanru mūzikas festivāls, ko daļa skatītāju apmeklēs uz sauszemes, bet daļa, sēžot laivās. Vienas dienas festivāla mākslinieki šogad būs klasiskās mūzikas huligāni grupa DAGAMBA kopā ar Latvijas Radio bigbendu, bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi”, hiphopa mākslinieks Ozols kopā ar bigbendu, ģitārists Mārcis Auziņš un duets – čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis.

“Prāta Vētra” koncerttūre 2022

2022. gada vasarā “Prāta Vētra” dodas koncerttūrē “Gads bez kalendāra”. Koncerti notiks piecās Latvijas pilsētās:

23. jūlijs Jelgava
30. jūlijs Valmiera
6. augusts Daugavpils
13. augusts Ventspils
20. augusts Rīga

MESA lielkoncerts  “Svaigā gaisā” 11. augusts (Wondersala, Rīga)

Andrejsalā ar savu vienīgo koncertu uzstāsies MESA. Koncertā piedalīsies īpašie viesi, kuri tiks atklāti, tuvojoties koncerta datumam. Koncertā skanēs labākās MESA dziesmas, kā arī ir gaidāmi jaunu singlu pirmatskaņojumi.  

James Arthur 24.augusts (Siguldas pilsdrupas estrāde)

Ar īpašu koncertu Siguldas pilsdrupās Latvijā atgriežas romantiskais britu dziesminieks Džeimss Arturs (James Arthur). Impossible, Naked, Say You Won’t Let Go, You’re Nobody ’til Somebody Loves You, Rewrite The Stars un citu hitu izpildītājs uzstāsies ar pavisam jaunu koncertprogrammu.

Tiekamies vasaras festivālos un koncertos!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.