Top 5 veidi, kā gūt pasīvos ienākumus internetā

Darbinieks veic darbu tiešsaistē ar datora palīdzību.

Pasīvie ienākumi ir lielisks finanšu gūšanas avots, kas ne tikai var palielināt tavus ikmēneša ienākumus, bet arī, iespējams, pat nodrošināt finansiālo neatkarību nākotnē. Vai arī tu esi domājis, kā gūt ikmēneša pasīvos ienākumus, izmantojot savas prasmes, zināšanas vai pieejamos resursus? Pateicoties interneta sniegtajām iespējām, ikvienam no mums ir iespēja ne tikai uzsākt pasīvo ienākumu gūšanu, bet arī palielināt līdz šim gūto peļņu! Iepazīsties ar mūsu apkopotajiem Top 5 pasīvo ienākumu gūšanas avotiem internetā un izvērtē, kā tu vari izmantot interneta sniegtās iespējas savā labā!

Kas ir pasīvie ienākumi – kā tie atšķiras no darba samaksas?

Kas ir pasīvie ienākumi un kā tie tev var palīdzēt uzlabot tavu finanšu situāciju? Tie ir ienākumi, kuri tiek saņemti regulāri, taču netiek gūti no samaksas par padarīto darbu vai pamata uzņēmējdarbības. Visbiežāk pasīvie ienākumi tiek gūti no īpašuma izīrēšanas, autoratlīdzības, dividendēm vai biznesa aktivitātēm, kuras nevar tikt pielīdzinātas ikdienas darbam ieguldītā darba apjoma vai materiālās līdzdalības ziņā.

Pieaugot pasīvo ienākumu gūšanas iespējām, galvenokārt pateicoties dažādām platformām online vidē, nodalījums starp pasīvajiem un aktīvajiem ienākumiem var kļūt neskaidrāks. Visbiežāk tiek uzsvērts, ka pasīvo ienākumu pamatā ir darbības, kuras neprasa lielu laika vai resursu ieguldījumu, proti, nauda pelna sevi, kamēr tu atpūties. Taču mūsdienās veiksmīga pasīvo ienākumu gūšanas avota izveidei nepieciešams ieguldīt ievērojamus laika un finanšu resursus. Tāpēc skaidrības labad vēlreiz jāmin, ka pasīvie ienākumi ir finanšu līdzekļi, kurus saņem papildus saviem pamata ienākumiem.   

Pasīvie ienākumi internetā 

Bloga izveide
Preču pārdošana e-komercijas platformās
Nekustamā īpašuma izīrēšana īstermiņa īres platformās

Pakalpojumu sniegšana tiešsaistē
Pūļa finansējuma platformas

Pasīvie ienākumi: bloga izveidei sagatavots dators, brilles un piezīmju blociņš.

Bloga izveide

Bloga izveide kā pasīvo ienākumu gūšanas avots pēdējo gadu laikā ir iemantojusi pašu popularitāti ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Satura veidošana peļņas nolūkos visbiežāk tiek saistīta ar blogera klātesamību arī citās online platformās, piemēram, Instagram vai YouTube, kas ļauj gūt ienākumus no sadarbības ar dažādiem zīmoliem. Taču pasīvie ienākumi no bloga veidošanas var tik gūti arī no reklāmas izvietošanas, piemēram, ar Google AdSense starpniecību. Lai arī sākotnēji bloga izveide var šķist vienkārša, regulāru pasīvo ienākumu gūšanai būs nepieciešams ieguldīt ne tikai laiku satura radīšanai, bet arī zināmus resursus interneta vietnes izveidei, optimizācijai un uzturēšanai. Ja tev ir pieejams nepieciešamo zināšanu un prasmju kopums, tad bloga izveide par tev interesējošu tematu vai nozari var būt lielisks hobijs un pasīvo ienākumu gūšanas avots!

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Preču pārdošana internetā

Preču pārdošana izsenis ir bijusi ienesīga nodarbe, ko daudzi no pasīvo ienākumu gūšanas ir izveidojuši par veiksmīgu uzņēmējdarbību. Pēdējo gadu laikā, attīstoties dažādām e-komercijas platformām un to popularitātei patērētāju vidū visā pasaulē, preču pārdošana ir kļuvusi vēl ērtāka un ienesīgāka. Pateicoties internetam, preču pārdevējiem ir iespēja piedāvāt savus produktus patērētājiem visā pasaulē ar tādu e-komercijas platformu starpniecību kā Amazon, eBay, Etsy un citām. Turklāt, pārdodot preces e-komercijas platformās, ienākumi tiek veidoti, esot starpniekam starp preču ražotāju un pircēju. Proti, liela daļa veiksmīgāko e-komercijas platformas Amazon tirgotāju nav piedāvāto preču ražotāji. Visbiežāk pārdevēji preces iepērk vairumā no ražotājiem un tad piedāvā tās vairāk nekā 190 miljoniem Amazon apmeklētāju (mēnesī!) visā pasaulē.

Nekustamā īpašuma izīrēšana īstermiņa īres platformās

Ienākumi no nekustamā īpašumā īres ir viens no tradicionālajiem pasīvo ienākumu gūšanas avotiem. Būtiski, ka mūsdienās ar interneta starpniecību ienākumus no nekustamā īpašuma ir iespējams ievērojami palielināt. Tādas nekustamo īpašuma īstermiņa īres platformas kā Booking.com vai Airbnb  ļauj no nekustā īpašuma īres nopelnīt krietni vairāk, salīdzinot ar tradicionālo – ilgtermiņa īri. Piemēram, ja tev pieder dzīvoklis vai māja tūristu iecienītā pilsētā vai reģionā, tad, piedāvājot savu īpašumu šajās platformās īstermiņa īrei, tev ir iespēja ievērojami palielināt savus pasīvos ienākumus. Protams, arī šis pasīvo ienākumu avots pieprasa ne tikai profila izvedi Booking.com vai Airbnb, bet arī ieguldījumus nekustamā īpašuma labiekārtošanā, atbilstoši ārzemju viesu prasībām, kā arī laiku ikdienas komunikācijai ar klientiem un nekustamā īpašuma uzturēšanai.

Pakalpojumu sniegšana tiešsaistē: fotografēšanas pakalpojumi.

Pakalpojumu sniegšana tiešsaistē

Visbiežāk cilvēki par pasīvo ienākumu avotu izvēlas prasmes vai zināšanas, kuras tiem nes arī aktīvos ienākumus. Tas attiecas arī uz augstāk apskatītajiem piemēriem. Tāpēc, ja šaubies, kas varētu būt tavs pasīvo ienākumu avots, tad vari izvēlēties to, ko proti vai pārvaldi vislabāk, taču piedāvā to potenciālajiem klientiem visā pasaulē, tādējādi palielinot iespēju nopelnīt vairāk. Tādas platformas kā Fiverr.com vai Upwork.com sniedz iespēju dažādu nozaru profesionāļiem piedāvāt savus pakalpojumus internetā – sākot no mājaslapu izstrādes vai fotogrāfiju apstrādes, līdz pat mūzikas sacerēšanai un producēšanai. Tāpēc, ja arī tu velies palielināt savus ikmēneša ienākumus, izvērtē iespēju savas prasmes un zināšanas pārvērst par pasīvo ienākumu avotu.

Pūļa finansējuma platformas

Līdzīgi kā ienākumi no nekustamā īpašuma īres, arī naudas ieguldīšana nekustamajā īpašumā vai uzņēmumu akcijās ir plaši izplatīts pasīvo ienākumu gūšanas veids. Izvēle par labu brīvo līdzekļu investēšanā, lai veidotu pasīvo ienākumus, tiek saistīta ar augstu risku, kuru ir gatavi uzņemties tie, kuriem ir ne tikai pieejami ievērojami finanšu līdzekļi, bet arī zināšanas par ieguldījumu veikšanu. Taču mūsdienās arī iespējas investēt ir mainījušās, sniedzot iespēju ikvienam pūļa finansējuma platformās ieguldīt savus brīvos līdzekļus dažādos projektos, lai nākotnē gūtu papildu ienākumus. Protams, līdzīgi kā citi pasīvo ienākumu gūšanas avoti, arī investīcijas ar pūļa finansējuma platformu starpniecību pieprasīs veikt izpēti, lai ne tikai izvērtētu savas iespējas un peļņas gūšanas iespējas konkrētos projektos, bet arī izvēlētos pūļa finansējuma platformu, kas atbilst tavām iespējām un piedāvā projektus, kuros esi interesēts.

Kuru no pasīvo ienākumu avotiem savu ikmēneša ienākumu palielināšanai izvēlētos tu? Ja vēlies uzzināt arī citus noderīgus finanšu plānošanas ieteikumus, iepazīsties ar mūsu finanšu padomu sadaļu!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.