Kādu telefonu labāk izvēlēties 2023. gadā?

Sieviete tur rokās savu jauno telefonu.

Kādu mobilo telefonu izvēlēties? Ar ko sākt savus meklējumus? Kad ir tik daudz variantu, diez gan sarežģīti un laikietilpīgi izvēlēties, kurš mobilais telefons būs vispiemērotākais tieši Tev. Šajā jautājumā svarīgi ņemt vērā dzīvesveidu, ieradumus, ikdienā izmantojamās funkcijas un budžetu.

Lai vienkāršotu lēmuma pieņemšanu, esam apkopojuši noderīgus ieteikumus un populārākos telefonus dažādām interesēm.

Kādiem parametriem pievērst uzmanību, izvēloties mobilo telefonu?
Kādu Apple mobilo telefonu izvēlēties?
Kādu Samsung mobilo telefonu izvēlēties?
Vai esi izdomājis, kādu mobilo telefonu izvēlēties tieši Tev? 

Kādiem parametriem pievērst uzmanību, izvēloties mobilo telefonu?

Operētājsistēma

Operētājsistēma ir svarīgs faktors telefona veiktspējā, jo nodrošina tā kopējo darbību un ātrumu. Uz doto brīdi ir trīs populārākās operētājsistēmas – iOS, Android un Windows Phone. iOS ir pazīstami ar lietošanas ērtumu, vienkāršību, dizainu, savlaicīgu programmatūras atjaunināšanu, Android – ar draudzīgāku cenu, lielāko mobilo telefonu izvēli, lielāku personalizēšanu, mainot dizaina elementus u.tml. Windows Phone ir visjaunākā sistēma, šīs sistēmas lietotāji uzsver tās ātrdarbību un precīzo atsauci uz darbībām, kā arī vislabāko saderību ar Windows Office aplikācijām – jo kā nekā, Windows ir ražotājs abiem.

Procesors un operatīvā atmiņa (RAM)

RAM nosaka viedtālruņa darbības ātrumu, kā arī to, cik uzdevumus vienlaicīgi spēs paveikt Tavs telefons – apstrādāt datus, rediģēt foto, izmantot aplikācijas, klausīties mūziku utt. Jaudīgākajiem telefoniem ir 6-10 kodolu procesori un RAM no 8 GB un vairāk.

Atmiņa

Ja Tavs šī brīža telefons bieži vien mēdz ziņot, ka ierīcē par maz vietas, tad šis parametrs ir īpaši svarīgs Tev. Šobrīd tirgū ir pieejami telefoni pat ar 1TB lielu atmiņu, tomēr vispopulārākās izvēles ir 128GB un 256GB, kas ir pilnībā pietiekami ikdienas lietošanai. Ja tomēr esi foto un video uzņemšanas entuziasts, tad iesakām izvēlēties 512GB vai 1TB.

Izturība

Būtisks faktors, kas paildzina telefona stāvokli, lietošanu vai samazina remonta izmaksas nākotnē. Lai pasargātu no kritieniem un skrāpējumiem, iesakām telefonus ar paaugstinātu ekrāna aizsardzību, piemēram, ar Gorilla Glass (jaunākā sērija ir Victus), Panda King Glass, Ceramic Shield. Gorilla Glass ir dārgāks, bet izturīgāks nekā Panda Glass. Ceramic Shield un Gorilla Glass abus ražo viens uzņēmums Corning – Ceramic Shield ir pielīdzināms jaunākajai Gorilla Glass sērijai Victus.

Noteikti ir jāpievērš uzmanība arī telefona korpusam – no kāda materiāla tas ir veidots, piemēram, plastmasas vai tērauda. Plastmasas ātrāk sašķīdīs pie krituma, taču būs arī lētākas remonta izmaksas tā aizvietošanai nekā tērauda gadījumā. Tomēr tērauda korpusu ir samērā grūti sabojāt tā, lai telefonu nevarētu vairs vispār lietot.
Un, lai nerastos darbības traucējumi, paņemot to ar mitrām rokām vai zvanot lietus laikā, noderēs aizsardzība no mitruma un putekļiem.

Kamera

Sevišķi būtisks faktors tiem, kas ikdienā rada daudz foto un video materiālus, jo no kameras būs atkarīga šo materiālu kvalitāte. Jaunākajiem viedtālruņiem ir iebūvētas kameru sistēmas (vairākas kameras) labākam rezultātam, tomēr ir jāpievērš uzmanība tam, kāda ir šo kameru uzņemto attēlu un video izšķirtspēja, video kvalitāti vēl nosaka arī papildus parametrs – kadru skaits sekundē jeb fps. Jaunāko telefonu modeļu kamerām ir pat 200 MP izšķirtspēja, kas sniedz augstas kvalitātes attēlus, tomēr vecāki telefona modeļi, kas nodrošina 12 MP izšķirtspēju, būs pietiekami ikdienas lietošanai, lai iemūžinātu atmiņas.

Kamerām ir pieejamas arī papildus funkcijas, kuras arī jāņem vērā, izvēloties sev mobilo telefonu – piemēram, stabilizācijas funkcija, kas papildus stabilizēs kadrus, filmējot video.

Ja visu iepriekš minēto esi apdomājis, tad pienācis laiks piemeklēt labāko telefonu. Aizdevums.lv ir apkopojis ieteiktos mobilo telefona modeļus, kurus ir vērts izskatīt. Tomēr, ja neuzskati, ka kāds no šiem būs Tev piemērots, tad dodies uz vietējo elektronikas veikalu vai meklē e-veikalu, kas palīdzēs piemeklēt piemērotāko mobilo telefonu iegādei.

Vīrietis veikalā pēta mobilos telefonus.

Kādu Apple mobilo telefonu izvēlēties?

Apple iPhone 14 Pro Max — jaunākais pieejamais iPhone telefons

Apple iPhone 14 Pro Max ir piemērots tiem, kas vēlas augstas klases viedtālruni. Telefona korpuss ir no nerūsējoša tērauda, padarot to īpaši izturīgu, ekrāns ar paaugstinātu izturību, pateicoties Ceramic Shield. Telefons ir ūdens un putekļu izturīgs. Jaudīgs 6 kodolu A16 Bionic procesors, kas efektīvāk strādā un izmanto enerģiju – video skatīties vari līdz pat 29 stundām!

Telefona pieejamā 48 MP trīskāršā fotokamera, 4K HDR ar ātrumu 60 kadri sekundē būs uzticams palīgs digitālā satura veidotājiem un spēcīgs konkurents videokamerām.

Ar papildus stabilizācijas funkciju ir garantēta izcila stabilitāte – vairs nekādu satraukumu par trīcošām rokām, filmējot video materiālus.

Kādu Samsung mobilo telefonu izvēlēties?

Samsung Galaxy S23 Ultra – viens no jaunākajiem Android telefoniem

Samsung Galaxy S23 Ultra ir tiešs konkurents Apple iPhone 14 Pro Max. S23 Ultra tik unikāls kā Tu – izveido sava telefona personību, maksimāli to pielāgojot – sākot no bloķēšanas ekrāna līdz pat dizaina elementiem, paziņojumiem, motīviem utt. Korpuss ir veidots no īpaši izturīga stikla, 6,8 collu lielajam ekrānam ir izmantots jaunākais Gorilla Glass sērijas stikls Victus 2.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 procesors piešķirot jaudu, kā arī efektīvas baterijas izlietojums, kas ļauj līdz 26 stundām skatīties video.

Samsung Galaxy S23 Ultra ir izturīgs, drošs pret mitrumu un putekļiem.

Jaudīga 200 MP kamera elpu aizraujošiem attēliem, lai notvertu perfektu kadru jebkādos laikapstākļos. Iebūvētais S-Pen irbulis, lai Tavam radošumam nebūtu robežu – ar reakcijas ātrumu 2.8ms Tu vari zīmēt, skicēt, rakstīt, precīzi montēt video, parakstīt dokumentus utt.

Samsung Galaxy Z Fold 4 —labākais salokāmais telefons

Samsung Galaxy Z Fold 4 ļauj darīt darbus efektīvāk – tādēļ ir īpaši piemērots tiem, kas iecienījuši produktivitāti. Tas ir kā mazs dators Tavā kabatā.

Veidot un labot dokumentus, plānus, lasīt e-grāmata, rediģēt attēlus un video, spēlēt spēles, sazvanīties video platformās vai pat darīt to visu vienlaicīgi – tā ir galvenā priekšrocība šim viedtālrunim. Pilnais ekrāna izmērs sasniedz 7,6 collas. Izteikti jaudīgs 8 kodolu procesors – Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1.

Augstas kvalitātes kamera ar 50 MP izšķirtspēju iespaidīgiem attēliem un video ierakstīšanu UHD 8K ar ātrumu 24 kadri sekundē.

Google Pixel 7 Pro – lieliska cenas un kvalitātes attiecība

Google Pixel 7 Pro ir vidējās klases viedtālrunis, kas nodrošinās ikdienā nepieciešamo labā kvalitātē. Telefons izturīgs – korpuss veidots no alumīnija, savukārt 6,7 collu ekrāns no Gorilla Glass Victus. Ūdens un putekļu noturīgs.

Telefons apveltīts ar 8 kodolu procesoru. Baterijas ilgums vidēji līdz 24 stundām līdz nepieciešamajai uzlādei.

Galvenā kamera ar 50 MP izšķirtspēju ir piemērota satriecošiem attēliem, dabīgiem, precīzi notvertiem krāsu toņiem, kā arī 4k kvalitātes video uzņemšana.

Motorola Moto G62 – labākais budžeta telefons, ja meklē finansiāli izdevīgāko variantu

Motorola Moto G62 ir veiksmīga izvēle tiem, kas meklē finansiāli izdevīgāko variantu. Moto G62 nodrošinās visas pamata funkcijas, kas nepieciešamas ikdienai. Korpuss veidots no plastmasas, kas nodrošina vieglāku sajūtu rokās, kā arī 6,5 collu ekrāns būs ērtāks nekā iepriekš pieminētajiem modeļiem. Iebūvēts optimāls 8 kodolu procesors, kā arī ierīce nodrošina divu SIM karšu lietošanu.

Motorola Moto G62 ir pieejama NFC funkcija, kas ļauj bez liekiem vadiem pieslēgties portatīvajam datoram vai planšetdatoram, lai viegli un ātri pārnestu informāciju no vienas ierīces otrā.

Būs uzticams gan kā darba telefons, gan kā ērts telefons ikdienas nepieciešamībām.

Aizdevums.lv - Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Vai esi izdomājis, kādu mobilo telefonu izvēlēties tieši Tev?

Ja vēlēsies sevi iepriecināt ar īpaši jaudīgu un modernu mobilo telefonu, ar kuru uzņemt kvalitatīvas bildes, spēlēt aizraujošas spēles, izmantot darba vajadzībām vai vienkārši ātri un ērti skatīt dažādus interneta resursus, tad pēc finansējuma vērsies pie Aizdevums.lv – naudas kredīts būs tieši laikā.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.