Kas ir dzīvības apdrošināšana un kāpēc to ir vēlams iegādāties?

Sieviete pie datora izzina apdrošināšanas veidus.

Negadījumi un dažādas krīzes situācijas visbiežāk ir galvenais iniciators, kas liek aizdomāties par to, vai un kā esam sevi finansiāli nodrošinājuši nebaltām dienām. Viens no veidiem, kā šādās situācijās parūpēties gan par sevi, gan saviem tuviniekiem, ir dzīvības apdrošināšana. Vairāk par to, kas tad īsti ir dzīvības apdrošināšana un kāpēc to ir svarīgi iegādāties, lasi tālāk šajā rakstā.

Kas ir dzīvības apdrošināšana?
Kāpēc ir vērts apdrošināt dzīvību?
Dzīvības apdrošināšanas veidi

Kas ir dzīvības apdrošināšana?

Dzīvības apdrošināšana ir pakalpojumus, kuru iespējams iegādāties, lai kādos noteiktos apstākļos un laikā periodā Tev tiktu garantēta noteiktas naudas summas izmaksa. Iegādājoties dzīvības apdrošināšanu, tiek slēgts līgums ar kādu banku vai apdrošināšanas firmu, kas garantē finansiālo aizsardzību konkrētos gadījumos. Tā ir atbildīgs solis, kas nodrošina finansiālu atbalstu, piemēram, Tev pašam invaliditātes gadījumā, kā arī nodrošina atbalstu ģimenei vai tuviniekiem Tavas nāves gadījumā. Tāpat dzīvības apdrošināšana ir drošības garants, ka dažādu slimību, tai skaitā, hronisku saslimšanu gadījumā, tiks segtas to sekas. Protams, daudziem varētu šķist, ka tas ir pilnīgi lieki un nevajadzīgi, jo nekas slikts taču ar viņiem nevar atgadīties. Taču dzīvē ļoti daudz ko nav iespējams paredzēt, tāpēc dzīvības apdrošināšana ir atbildīgs risinājums, it īpaši, tad, ja aktīvi netiek veidoti uzkrājumi.

Kāpēc ir vērts apdrošināt dzīvību?

Tātad, kā jau tika minēts – dzīvības apdrošināšana ir atbildīgs solis, kas garantē finansiālo atbalstu noteiktās situācijās. Taču, ja ar šo nav gana, lai Tu apdomātu šī pakalpojuma iegādi, lūk, iemesli, kādēļ ir vērts apdrošināt savu dzīvību.

  • Ģimenes nodrošināšana Tavas nāves gadījumā
    Par dzīvības apdrošināšanu pavisam noteikti ir vērts padomāt, ja esi vienīgais vai arī viens no galvenajiem savas ģimenes apgādniekiem. Nelaimes gadījumi var piemeklēt ikvienu, tāpēc dzīvības apdrošināšana ir labs veids, kā savai ģimenei un tuviniekiem sniegt drošības sajūtu, ka viņi ir finansiāli pasargāti. Turklāt, iegādājoties dzīvības apdrošināšanu, polisē ir iespējams norādīt jebkuru cilvēku, kurš pēc apdrošinātās personas nāves var saņemt atlīdzību.
  • Finansiāls atbalsts paliekošas invaliditātes gadījumā
    Ja kāda negadījuma rezultātā iestājas invaliditāte un apdrošinātajai personai zūd darbaspējas un iespēja gūt ienākumus, dzīvības apdrošināšana nodrošina finansiālu atbalstu.
  • Iespējams pievienot citus apdrošināšanas veidus
    Dzīvības apdrošināšanai ir iespējams pievienot arī dažādus papildapdrošināšanas veidus, kas Tev sniedz iespēju parūpēties par savu finansiālo drošību dažādākajās dzīves situācijās. Piemēram, dzīvības apdrošināšanai iespējams pievienot nelaimes gadījumu un kritisko slimību apdrošināšanu.
Finansiāla drošība, ko sniedz apdrošināšana.

Dzīvības apdrošināšanas veidi

Dzīvības apdrošināšana tiek izšķirta divos galvenajos veidos – apdrošināšana bez uzkrājuma jeb termiņapdrošināšana un apdrošināšana ar uzkrājumu. Ar ko abi veidi atšķiras?

Termiņapdrošināšana ir dzīvības apdrošināšana uz noteiktu laiku. Tas nozīmē to, ka, slēdzot apdrošināšanas līgumu, notiek vienošanās par termiņu un summu, par kuru tiek apdrošināta personas dzīvība. Jāņem vērā, ka minimālais bez uzkrājuma apdrošināšanas termiņš ir viens gads. Šī ir laba iespēja, veicot nelielas naudas iemaksas, nodrošināt finansiālu atbalstu savai ģimenei Tavas nāves vai invaliditātes gadījumā.

Aizdevums.lv - Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu, savukārt, sevī apvieno divas svarīgas funkcijas – dzīvības apdrošināšanu un arī uzkrājuma veidošanu. Tas nozīmē, ka, veicot regulāras iemaksas, iespējams veidot uzkrājumu, kas var garantēt finansiālo drošību dažādās nākotnes situācijās vai palīdzēt īstenot kādus mērķus, tajā pašā laikā, nodrošinot finansiālo atbalstu ģimenei apdrošinātās personas nāves gadījumā.

Ņemot vēra minētos faktorus, pavisam noteikti ir vērts iegādāties dzīvības apdrošināšanu, tāpēc parūpējies par finansiālo atbalstu savai ģimenei arī Tu un izvēlies sev piemērotāko dzīvības apdrošināšanas veidu!

Ja vēlies gūt finansiālu drošību arī citās negaidītās dzīves situācijās, Aizdevums.lv sadarbībā ar apdrošinātāju ERGO saviem klientiem piedāvā dažādus apdrošināšanas veidus – gan dzīvokļa, gan auto apdrošināšanu. Pakalpojumi ir labs ieguldījums, kas sniegs drošības sajūtu un sirdsmieru.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.