Kas jāņem vērā, plānojot mājokļa remontu 2023. gadā?

Tiek krāsota istabas siena.

Neatkarīgi no darbu apjoma, mājokļa remonts ir solis, kam nepieciešama diezgan pamatīga plānošana un finanšu līdzekļi. Lai remonta un labiekārtošanas darbi tiku paveikti bez lielas aizķeršanās, nepieciešams izvērtēt savas iespējas, un tās saskaņot ar remontdarbu izmaksu un laika plānu. Plānojot mājokļa remontu 2023. gadā, jāņem vērā, ka arī šis gads var ritēt ar dažādiem izaicinājumiem, kas var ietekmēt Tavu mājokļa remontdarbu plānu. Ja vēlies uzzināt, kas jāņem vērā, plānojot mājokļa remontu šajā gadā, ielūkojies tālāk šajā rakstā.

Jārēķinās ar materiālu sadārdzinājumu
Jāizvērtē, kam uzticēt remontdarbu veikšanu
Jāņem vērā, ka remontdarbi var ievilkties

Jārēķinās ar materiālu sadārdzinājumu

Ekonomisko un ģeopolitisko notikumu dēļ izjūtams vispārējs patēriņa cenu pieaugums. Arī būvniecības materiālu cenas ir kļuvušas augstākas, tāpēc, jāņem vērā, ka mājokļa remontdarbi var izmaksāt vairāk nekā cerēts. Līdz ar to, ja mājokļa remontdarbu veikšanai paredzēts izmantot Tavus uzkrājumus, veicot remonta izdevumu plānošanu, nepieciešams ņemt vērā šī brīža aktuālās materiālu cenas. Tāpat ņem vērā, ka materiālu cenas ietekmē to kvalitāte, tāpēc, ja vēlies, lai veiktie mājokļa remontdarbi priecētu vēl daudzus gadus, jārēķinās ar augstākiem izdevumiem.

Aizdevums.lv - Remonta kredīts līdz 25 000 EUR

Jāizvērtē, kam uzticēt remontdarbu veikšanu

Tā kā, plānojot mājokļa remontu 2023. gadā, jārēķinās ar augstākām materiālu izmaksām, vērts padomāt par pozīcijām, ar kuru palīdzību kopējās remonta izmaksas būtu iespējams samazināt. Un viena no tām ir darbu veikšana. Ja plāno veikt mājokļa remontu, izvērtē, cik daudz no nepieciešamajiem remontdarbiem varēsi paveikt saviem spēkiem, un cik būs nepieciešams uzticēt profesionāļiem. Ja pilnīgi visus remontdarbus vēlies uzticēt jomas speciālistiem, visticamāk nāksies rēķināties ar ievērojamiem izdevumiem. Tāpēc ieteicams saplānot, kādus darbiņus vari paveikt, izmantojot pieejamos resursus. Piemēram, lai mājoklī atbrīvotos no vecajām tapetēm uz sienām, nav nepieciešami īpaši instrumenti vai specifiskas zināšanas, tādēļ, jau plānojot remontdarbus, šo darbiņu vari atzīmēt savā lauciņā.

Pāris izvēlas sienas krāsas toni.

Jāņem vērā, ka remontdarbi var ievilkties

Materiālu cenu sadārdzinājums 2023. gadā varētu būt viens no lielākajiem mājokļa remontdarbu šķēršļiem. Arī tad, ja šķiet, ka nepieciešamie finanšu līdzekļi jau sakrāti un vari ķerties klāt pie remontdarbu veikšanas, var rasties kādi negaidīti papildu izdevumi. Protams, plānojot remontdarbus, vienmēr ieteicams rēķināties ar negaidītām izmaksām un tās iekļaut savā finanšu plānā, taču to apjomu ir ļoti grūti paredzēt. Tāpēc, plānojot remotdarbus, ņem vērā, ka tie var ievilkties, un viens no iemesliem tam var būt tieši finansiālais aspekts.

Lai, plānojot remontdarbus 2023. gadā, Tavas ieceres izdotos, noderīgi būs Aizdevums.lv finanšu pakalpojumi – kredīts remontam un patēriņa kredīts. Kredīts remontam paredz iespēju saņemt no 5000 līdz pat 25 000 EUR mājokļa remontam un labiekārtošanai, savukārt, patēriņa kredīts sniedz iespēju aizņemties apmērā no 300 līdz pat 15 000 EUR. Tā ir lieliska iespēja īstenot mājokļa remontu gan tad, ja iegādāts jauns mājoklis, gan tad, ja esošajā dzīvesvietā remontdarbi ir nepieciešami un tiek plānoti jau sen, taču resursu cenu pieauguma dēļ šaubies par savām iespējām pašu spēkiem tikt galā ar remontdarbu finansiālo pusi.

Ja vēlies uzzināt arī citus ar mājokļa remontu saistītus padomus, lasi mūsu bloga rakstus “Kā plānot un aprēķināt mājokļa remonta izmaksas?” un “Prāto, kā visizdevīgāk iekārtot dzīvokli? Padomi, kā ietaupīt naudu uz remontu.”.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.