Kā apvienot kredītus vienā, izmantojot refinansēšanu? Kredītu apvienošanas procesa ceļvedis

Uz galda stāv burciņa ar monētām, simbolizējot kredītu apvienošanu.

Refinansēšanu jeb vairāku kredītu apvienošana vienā arvien biežāk izvēlās cilvēki, lai atvieglotu savu saspringto ikdienas dzīvi un uzlabotu finansiālo stāvokli. Iemesli var būt dažādi, bet lielākoties to izvēlās situācijās, kad kredītņēmēji saskaras ar grūtībām nomaksāt vairākus mazus kredītus un vēlas tos apvienot, lai spētu ar vienu maksājumu norēķināties par visiem aizdevumiem. Iespējams, jums ir gadījies paņemt aizdevumu un pēc tam ieraudzīt krietni vien izdevīgāku piedāvājumu? Arī šādā situācijā kredītu apvienošana būs pareizā izvēle, jo ļaus pāriet pie aizdevēja, kas piedāvā izdevīgākus kreditēšanas nosacījumus. Kā atrast īsto refinansēšanas piedāvājumu, lai no tā iegūtu pēc iespējas vairāk? Kāds ir refinansēšanas process? Piedāvājam jums vienkāršu un saprotamu piecu soļu ceļvedi refinansēšanā, kas ļaus atrast visatbilstošāko piedāvājumu.

Nosaki savu refinansēšanas mērķi
Atrodi refinansēšanas piedāvājumus
Izvērtē kredītu apvienošanas piedāvājumus atbilstoši savām iecerēm
Piesakies refinansēšanai

Noslēdz refinansēšanas līgumu un saņem naudu 

Pirmais solis: Nosaki savu refinansēšanas mērķi

Pirms sākt meklēt visizdevīgāko refinansēšanas piedāvājumu, nepieciešams saprast, kādi ir galvenie kredītu apvienošanas mērķi un kādu rezultātu ar tiem vēlaties panākt. Tas krietni vien atvieglos īstā piedāvājumu atrašanu, ja uzreiz skaidri zināsiet, uz kādiem nosacījumiem koncentrēties un kam nepievērst uzmanību. Turklāt tas arī palīdzēs izvairīties no piedāvājumiem, kuri jūsu gadījumā nebūs īsti piemēroti. 
Kādi ir izplatītākie refinansēšanas mērķi? Pirmkārt, ja ir radušās problēmas ar kredītsaistību atmaksu, tad mērķis, protams, būs veiksmīga parādsaistību nokārtošana. Otrkārt, ja ar kredītu apmaksu jums problēmu nav un visi maksājumi ir veikti, tad jums nepieciešams saprast, kas Jūsu gadījumā būs svarīgāka prioritāte – atmaksas termiņa pagarināšana vai ikmēneša kredītu maksājumu samazināšana. Ja vēlies uzzināt vairāk par refinansēšanas mērķu definēšanu, iepazīsties ar mūsu sagatavoto rakstu “Izmanto refinansēšanu un apvieno kredītus gudri!“. Ja ir izprasts refinansēšanas mērķis, tad ir vieglāk atrast pārkreditācijas piedāvājumus, kuri būs izdevīgi tieši jums. Proti, piedāvājumu klāsts ir patiesi liels, bet, paturot prātā savas prioritātes, varēsiet noteikt, kas jums der un kas ne!

Vīrietis izskata kredītu apvienošanas piedāvājumu.

Otrais solis: Atrodi refinansēšanas piedāvājumus

Pēc veiksmīgas mērķus noteikšanas seko nākamais refinansēšanas procesa solis – atbilstošu piedāvājumu atrašana. Taču, ņemiet vērā, ka līdzīgi kā ar jebkuru citu preču vai pakalpojumu iegādi, svarīgi izvērtēt vairākus piedāvājumus un to individuālās priekšrocības. Jā, refinansēšanas piedāvājumu tiešām ir daudz, un tajos var viegli apjukt, tāpēc ieteicams atrast dažus, piemēram, trīs vai piecus piedāvājumus, kuri, jūsuprāt, varētu būt atbilstoši izvirzītajam mērķim. Tas nekas, ja sākotnēji vairāki piedāvājumi šķitīs līdzīgi – vēlāk, tos izvērtējot, varēsiet saprast, kuriem tomēr ir visizdevīgākie nosacījumi. Atcerieties, ja veltīsiet savu laiku, lai iepazītos ar piedāvājumu niansēm, jau būsiet ieguvēji, jo varēsiet būt pārliecināti, ka izdarījāt pareizo izvēli! Ja vēlies uzzināt vairāk par atbildīgu aizņemšanos, iepazīsties ar informāciju Patērētāju tiesību aizsardzības centra mājaslapā

Aizdevums.lv – Pārkreditācija līdz 15 000 EUR

Trešais solis: Izvērtē kredītu apvienošanas piedāvājumus atbilstoši savām iecerēm

Trešais solis – refinansēšanas piedāvājumu izvērtēšana. Jautāsiet – pēc kā vadīties, lai atrastu nepieciešamo? Pirmkārt, varat sākt izpēti internetā, piemēram, kreditoru mājaslapās. Visvienkāršāk ir sākt izpēti ar kredītu kalkulatoriem, jo jūs indikatīvi sapratīsiet, ar kādu procentu likmi un naudas summu ir jārēķinās konkrētajā gadījumā. Pēc tam gan svarīgi ir izpētīt katra piedāvājuma procentu likmes, atdošanas termiņus, piedāvāto summu apmērus, komisijas maksu un ikmēneša apkalpošanas cenu. Salīdzinot šos kritērijus savā starpā, ātri vien no jūsu saraksta tiks izsvītroti piedāvājumi, kuri jums nav īsti piemēroti.

Refinansēšanas piedāvājumu izvērtēšanas posmā noteikti neaizmirstiet pievērst uzmanību dažādiem nosacījumiem vai neizpildāmām prasībām, kuras netiks apspoguļotas, piemēram, kredītu kalkulatorā. Vienmēr iepazīstieties ar kreditētāja piedāvātajiem refinansēšanas noteikumiem! Ja rodas kādi jautājumi, vai kāda nianse nav līdz galam saprotama, nekautrējaties un izmantojiet iespēju sazināties ar kreditētāja klientu konsultantiem vai dodieties uz kreditētāja tuvāko klientu apkalpošanas centru. Viņu pienākums ir skaidri un vienkārši izskaidrot sniegto informāciju un atbildēt uz visiem jūsu jautājumiem!

Tomēr, ja šķiet, ka piedāvājumu izvērtēšana prasa pārāk daudz laika, un neesiet pārliecināti, ka ar to veiksmīgi tiksiet galā – varat uzticaties speciāli izveidotām kredītu salīdzināšanas platformām, kas šo darbu paveiks jūsu vietā. Kā to vislabāk darīt? Izvēlieties finanšu salīdzināšanas platformu, aizpildiet visu nepieciešamo informāciju un jums tiks piemeklēti visatbilstošākie piedāvājumi, kurus jūs attiecīgi varat izvērtēt un salīdzināt. Taču atcerieties, ka ir svarīgi izvēlēties finanšu salīdzināšanas platformas, par kurām ir pozitīvas atsauksmes un kuras sadarbojas ar vairākiem partneriem. Tas nodrošinās papildu uzticamību par iegūto piedāvājumu precizitāti.

Kad atrasti un izvērtēti piedāvājumi, kas atbilsts jūsu mērķiem un prasībām – jāizvērtē, kādus jums izdevīgus pakalpojumus vēl sniedz konkrētais kreditors. Piemēram, vai konsultācijas un citus jautājumus var atrisināt tikai telefoniski vai arī ir iespēja tikties klātienē ar kredītspeciālistu, kas pastāstīs visu sīkāk, izvērtēs jūsu finanšu iespējas un ieguvumus no pārkreditācijas. Tiem, kuri vēlas to noformēt pārkreditāciju internetā, jāpārbauda, vai pie konkrētā kreditētāja pārkreditācijai iespējams pieteikties internetā un līgumu var noslēgt attālināti. Piemēram, vairākas kredīta iestādes piedāvā saņemt līgumu ar kurjera starpniecību, kas nozīmē, ka nav nepieciešams doties uz to filiālēm. Šajā posmā ir svarīgi izsecināt, kas jums ir ērtāk un izdevīgāk! 

Ceturtais solis: Piesakies refinansēšanai

Ceturtais refinansēšanas procesa solis ir pieteikšanās kredītu apvienošanai. Tas noteikti ir viens no vieglākajiem soļiem, ja atbildīgi un uzmanīgi esat veikuši iepriekšējos soļus. Iespējas, kā pieteikties refinansēšanai ir vairākas un atšķiras starp kreditoriem. Lielākā daļa piedāvā aizpildīt pieteikuma anketas internetā, kurās ir jānorāda jūsu personīgā informācija, aizdevuma maksāšanas periods, neatmaksātā summa un kavētā summa (ja ir tāda). Daudzi nebanku kreditētāji nodrošina iespēju to izdarīt telefoniski vai arī savos klientu apkalpošanas centros. Noteikti sagatavojiet jau iepriekš nepieciešamos dokumentus – slēgtos līgumus, jūsu personu apliecinošu dokumentu un pārējos papīrus, kurus esat saņēmis, saņemot aizdevumu.

Vīrietis un sieviete paraksta refinansēšanas līgumu.

Piektais solis: Noslēdz refinansēšanas līgumu un saņem naudu

Kad esat izvēlējies konkrētu piedāvājumu, iepazinies un izvērtējis visu nepieciešamo informāciju, kā arī aizpildījis pieteikumu, tad seko noslēdzošais solis – refinansēšanas līguma noslēgšana. Jūs varat izvēlēties, kā vēlaties to saņemt un parakstīt. Visbiežāk tiek piedāvātas divas iespējas, pirmkārt, noslēgt līgumu klātienē, dodoties uz klientu apkalpošanas centru vai, otrkārt, noslēgt līgumu attālināti ar kurjera palīdzību bez papildu samaksas. Kad līgums ir noslēgts, jūs dažu dienu vai stundu laikā (atkarīgi no kredītiestādes) saņemsiet naudu un jūsu pārkreditējamās saistības būs dzēstas.

Vēlies uzzināt vairāk par kredītu apvienošanas iespējām? Uzzini visu sev interesējošo informāciju mūsu finanšu padomu portāla pārkreditācijas sadaļā!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.