Miegs – labas veselības un pašsajūtas pamats

Interjeram pieskaņota gultas veļa.

Pilnvērtīgs un veselīgs miegs ir viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē mūsu pašsajūtu un veselību. Bez tā nevar iztikt ne pieaugušie, ne bērni, tādēļ ir būtiski parūpēties par to, lai ikdienā Tu saņemtu ne tikai pietiekamu, bet arī kvalitatīvu miegu.

Rūpējoties par Tavu labsajūtu un veselību, Aizdevums.lv sadarbībā ar matraču, gultu un guļamistabas piederumu uzņēmumu LONAS ir apkopojis svarīgāko informāciju, kas būtu jāzina par labu un veselīgu miegu. Tālāk rakstā atbildēsim uz svarīgākajiem jautājumiem par to.

Cik stundas ir ieteicams veltīt miegam?
Kas var ietekmēt miega kvalitāti?
Kā miegs ietekmē veselību un labsajūtu?

Cik stundas ir ieteicams veltīt miegam?

Viens no galvenajiem noguruma un sliktas pašsajūtas iemesliem ir nepietiekams miega daudzums, tādēļ ne tikai maziem bērniem, bet arī pieaugušajiem ir svarīgi ievērot miega rutīnu, savas nakts stundas ziedojot labam un kvalitatīvam miegam. Tev noteikti jau ir radies jautājums, cik stundas jāguļ, lai, no rīta pamostoties, atkal justos enerģijas pilns. Tad, nu lūk, naktī miegam ieteicams veltīt 7-8 stundas. Turklāt darīt to, dodoties gulēt un ceļoties aptuveni vienā un tajā pašā laikā. Tas organismam sniedz iespēju daudz labāk saprast, kad ir laiks atpūtai, lai naktīs nemocītos ar bezmiegu un no rīta nepamostos ar lielu nogurumu.

Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Kas var ietekmēt miega kvalitāti?

Miega kvalitāte ir tikpat svarīga kā pietiekams miega daudzums. Turklāt to ietekmē vairāki būtiski faktori.

  • Matracis

    Nozīmīgu lomu miega kvalitātē spēlē pareizi izvēlēts matracis. Tam ir jābūt ērtam, kā arī jāpielāgojas Tavam ķermenim. Matracim ir jābūt pielāgotam tieši Tavām individuālajām vajadzībām, tādēļ, ja guļot jūties nekomfortabli, piemeklē sev jaunu, ķermeņa svaram, augumam un uzbūvei atbilstošu matraci. Vērts minēt, ka ērts matracis uzlabo asinsriti, atslābina muskulatūru, un līdz ar to nodrošina kvalitatīvu un pilnvērtīgu atpūtu.
  • Sega un spilvens
    Būtisku iespaidu uz miega kvalitāti atstāj arī izvēlētā sega un spilvens. Tos ieteicams pielāgot Tavam ķermenim un gulēšanas paradumiem. Piemēram, ja parasti guli uz muguras, ieteicams dot priekšroku zemam un vidēji cietam spilvenam. Tāpat, protams, nepieciešams parūpēties par to, lai sega un spilvens vienmēr ir tīri. Tas palīdzēs saglabāt augstvērtīgu miegu.
  • Gultasveļas audums
    Nepiemērota vai nekvalitatīva gultasveļa var likt saskarties ar ādas problēmām, niezēšanu, alerģiju, pastiprinātu svīšanu, kas, protams, ir liels kvalitatīva miega šķērslis. Tādēļ svarīgi izvēlēties gultasveļu, kas veidota no audumiem ar labu gaisa caurlaidību un mitruma uzsūkšanas spēju, piemēram, lina, vilnas un kokvilnas.
  • Gulta
    Gulta, protams, ir viens no miega kvalitātes nodrošinātājiem. Veca, neērta, čīkstoša gulta var nopietni ietekmēt jūsu miegu un dzīves kvalitāti, tādēļ ir svarīgi parūpēties par ērtu un arī vizuāli pievilcīgu risinājumu.
  • Veselīgs dzīvesveids
    Miega kvalitāti būtiski ietekmē arī dzīvesveids. Fiziskas aktivitātes un veselīgs uzturs pozitīvi ietekmē miega kvalitāti. Lielisks risinājums, lai parūpētos par kvalitatīvu miegu, ir relaksējošu pasākumu ieviešana pirms gulēt iešanas, piemēram, meditācija, mierīgas mūzikas klausīšanās un citas nomierinošas aktivitātes.
Gultas matrači un bērnu rotaļlietas.

Kā miegs ietekmē veselību un labsajūtu? 

Miegs tiešā veidā ietekmē mūsu veselību un labsajūtu, tādēļ ir būtiski rūpēties par sevi un veltīt pietiekami daudz laika kvalitatīvam miegam. Miegs atstāj lielu ietekmi uz mūsu produktivitāti, pašsajūtu un noskaņojumu. Nepietiekams un nekvalitatīvs miegs var negatīvi ietekmēt kopējo veselības stāvokli, radot ķermeņa sāpes un nogurumu. Tāpat miegs atstāj iespaidu uz mūsu spēju koncentrēties un radoši domāt. Tāpēc ir svarīgi rūpēties par savu labsajūtu un veselību, pievēršot uzmanību visiem miegu ietekmējošajiem faktoriem.

Ja arī Tu meklē veidus, kā uzlabot sava miega kvalitāti, ielūkojies uzņēmuma LONAS mājaslapā, kur atradīsi augstas kvalitātes matračus, gultas, virsmatračus un guļamistabas tekstilizstrādājumus, kas palīdzēs uzlabot Tavu miegu.

Meklē arī citus noderīgus padomus mūsu bloga rakstos!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.