Par ko ir nopietni jāpadomā pirms biznesa uzsākšanas?

Vīrieši diskutē par biznesa ideju.

Sava biznesa uzsākšana daudziem šķiet vilinoša, jo paver neierobežotas izaugsmes un peļņas iespējas. Kā arī vari būt pats sev un arī citiem priekšnieks. Un galu galā – savā biznesā var īstenot tieši tos sapņus, par kuriem iedegas Tava sirds. Bet ikviens mazā un vidējā biznesa īpašnieks piekritīs, ka ceļš uz savu sapņu piepildīšanu un veiksmīga biznesa izveidi ir arī izaicinājumiem pilns. Tāpēc esam apkopojuši būtiskus padomus, par kuriem vajadzētu nopietni padomāt pirms sava biznesa uzsākšanas. Lasi tālāk un uzzini!

Jāatrod biznesa ideja, kurai tiešām tici.
Jāizveido efektīvs biznesa plāns.
Jāizpēta iespējamie biznesa finansējuma avoti.
Jānokārto juridiskie jautājumi.
Jāveido ap sevi uzticama un profesionāla komanda.

Jāatrod biznesa ideja, kurai tiešām tici

Labs bizness sākas ar labu ideju. Tev ir jāatrod tā niša, kurā vēlies veidot savu biznesu. Ideja, kas Tevi patiesi aizrauj, par kuru esi gatavs cīnīties arī tad, kad neiet gludi. Protams, sapņus ir vērts arī saskaņot ar tirgus situāciju un biznesam perspektīvu jomu. Tomēr tas var būt arī otršķirīgi, jo redzam daudzus piemērus, kad veiksmīgi izdodas attīstīt uzņēmumus, kas ir šķietami neperspektīvās nozarēs. Tāpēc galvenais tomēr ir degsme par kaut ko, iespējams, sava hobija pārvēršana par pelnošu biznesu. Tas ir viens no izplatītiem ceļiem, kuru izvēlas jaunie uzņēmēji.

Jāizveido efektīvs biznesa plāns

Pēc tam, kad lieliska un potenciāli veiksmīga biznesa ideja ir rokā, jāparūpējas par nākamo svarīgo lietu – biznesa plānu. Kārtīga biznesa plāna izstrāde ir ļoti būtiska, jo tas būs pamats, pie kura turēties, uzsākot savu uzņēmumu. Tas arī palīdzēs pārāk nenovirzīties no nospraustā ceļa un veiksmīgāk arī pārvarēt grūtības. Par to, kā izstādāt veiksmīgu biznesa plānu un kam tajā jābūt ietvertam, esam jau rakstījuši mūsu blogā. Lasi rakstu Biznesa plāna izstrāde: Soli pa solim un uzzini vairāk.

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Jāizpēta iespējamie finansējuma avoti

Kad biznesa plāns gatavs, ar tā palīdzību vari sākt apzināt potenciālos finansējuma avotus, lai uzsāktu biznesu ne tikai uz papīra, bet arī praktiski. Prezentējot savu biznesa plānu, vari mēģināt piesaistīt investoru vai iegūt biznesa partneri, kuram ir iespēja ieguldīt līdzekļus uzņēmuma izveidē. Labs atspēriena punkts var būt arī kredīts biznesam. Pārliecinoša ideja un skaidrs biznesa plāns var palīdzēt iegūt šādu aizdevumu. Protams, vari arī ieguldīt savus personīgos līdzekļus un uzkrājumus, ja Tev tādi ir. Naudas jautājumos vienmēr pastāv riski, bet, parūpējoties par visu biznesa uzsākšanai aktuālo soļu secīgu īstenošanu, iespēja, ka gūsi panākumus, ievērojami palielinās.

Jānokārto juridiskie jautājumi

Iespējams, viens no biedējošākajiem jautājumiem, kas aktuāls topošajiem uzņēmējiem, ir normatīvo aktu labirinti. Bet bez šī soļa nekādi neiztikt. Tev jāveic uzņēmuma reģistrācija, jānoformē nodokļu statuss un jārisina citi aktuāli jautājumi. Laikus izpēti visu nepieciešamo informāciju VID, Uzņēmumu reģistra un citās interneta vietnēs. Ja kaut kas nav skaidrs, konsultējies ar speciālistiem, kuri sniegs noderīgus padomus.

Porfesionāļu komandas sapulce

Jāveido ap sevi profesionāla komanda

Kad juridiskie jautājumi sakārtoti vai vismaz ievirzīti pareizajās sliedēs, Tev atliek uzlocīt piedurknes un ķerties pie darba. Jo tā savā uzņēmumā būs tiešām daudz! Tāpēc Tev noderēs arī prasmīgi un tikpat entuziastiski palīgi. Sāc jau laikus ap sevi pulcēt komandu, kura palīdzēs sasniegt Tavus mērķus un izveidot veiksmīgu biznesu. 

Ja esi apņēmības pilns uzsākt biznesu vai Tev jau ir savs uzņēmums, sazinies ar mums un uzzini par iespējām saņemt kredītu biznesam.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.