Pastaigu iespējas pa Latviju ziemas periodā

Ģimene dodas ziemīgā pastaigā.

Došanās pastaigās ir lielisks veids kā gūt jaunu enerģijas devu, pabūt svaigā gaisā un izrauties no ikdienas rutīnas. Un, lai arī varētu šķist, ka vislabākais laiks garākām pastaigām ir kāds no siltajiem gada mēnešiem, arī ziemā Latvijas daba spēj mūs pārsteigt ar elpu aizraujošiem un balti sniegotiem skatiem. Lai iedvesmotu arī Tevi jau nākamajās brīvdienās doties kādā ziemīgā pastaigā un veltīt laiku sev un savai ģimenei, Aizdevums.lv ir apkopojis vairākus pastaigu maršrutus, kas ļaus iepazīties ar Latvijas dabas krāšņumu arī gada aukstākajos mēnešos.

Pastaigu iespējas ģimenēm ar maziem bērniem

Pārgājienu iespējas aktīvākiem staigātājiem

Ieteikumi, dodoties pastaigā vai pārgājienā ziemā

Pastaigu iespējas ģimenēm ar maziem bērniem

  • Viesatas upesloku dabas taka
    Viesatas upesloku dabas takā vērojamie ziemas skati, ir tā vērti, lai šo vietu iekļautu savā pastaigu maršrutu sarakstā. Taka ir viegli izejama un marķēta, tāpēc tā ir lielisks pastaigu galamērķis arī ģimenēm ar bērniem. Aptuveni 5 km garajā maršrutā ieraudzīsi Latvijas dabas ziemīgo krāšņumu, kas papildināts ar takas malā izvietotiem stendiem, kur iespējams uzzināt interesantus faktus un pat uzspēlēt kādu spēli.
  • Purezera dabas taka
    Viens no skaistākajiem pastaigu maršrutiem Latvijā ir Purezera dabas taka. Tā vijas ap ezera krastu, paverot skaistu skatu uz purvaino ainavu. Taka ir vien aptuveni 3,5 km gara, tāpēc būs lielisks brīvdienu galamērķis mierīgai, taču interesantai un atmiņā paliekošai pastaigai. Šajā pastaigas maršrutā Tevi ieskaus priežu mežs, daudz interesantu putnu sugu, purva lāmas, tiltiņi un, iespējams, arī kāds meža zvēriņš.
  • Ogres Zilie kalni
    Netālu no Rīgas atrodas Ogres Zilo kalnu dabas parks. Ģimenēm tā ir ne tikai iecienīta atpūtas vieta vasarā, bet arī lielisks pastaigu galamērķis. Izteiksmīgi ziemīgie skati, kas paveras vien nedaudz izbraucot ārpus galvaspilsētas, dod iespēju baudīt Latvijas mežu skaistumu. Parkā ierīkots arī 30 metrus augsts skatu tornis, kas pastaigas laikā pavērs krāšņu skatu uz tuvāko apkārtni.
  • Lielā Ķemeru tīreļa taka
    Purvs ir tā vieta, kas ziemā iegūst pavisam jaunu un maģisku izskatu, tāpēc vēl viens lielisks pastaigas maršruts, kurā baudīt sniegotos laikapstākļus, ir Lielā Ķemeru tīreļa taka. Tā vijas caur vienu no lielākajiem Latvijas purviem un dod iespēju baudīt klusumu, mieru un tīrelim raksturīgo ainaviskumu pat 3,4 km garumā.
Ģimene ziemā atrodas pie dabas.

Pārgājienu iespējas aktīvākiem staigātājiem

  • Amatas dabas taka
    Dodoties pastaigā pa Amatas dabas taku, Tev būs iespēja izbaudīt neskarto dabu un tās mežonīgumu. Šajā galamērķī ir iespējams mērot trīs dažādus pastaigu posmus, kuru kopējais garums sasniedz 15,2 km. Pastaigas laikā ieraudzīsi mežiem apaugušo Gaujas senleju, augstas kraujas, dolomītu un smilšakmeņu atsegumus, kā arī leduskritumus.
  • Cecīļu dabas taka
    Pastaigu maršruts, kuru pavisam noteikti ir vērts izbaudīt, un kuru iecienījuši arī četrkājainie mīluļi, ir Cecīļu dabas takas Ieriķos. Dabas takās iespējams mērot dažāda garuma pastaigu posmus, taču to kopējais garums sasniedz aptuveni 15 km. Tajos paveras burvīgs skats uz iežiem, alām, upēm, ūdenskritumiem.
  • Jūrtaka
    Arī ziemā iespējams baudīt jūras piekrasti visā tās burvībā, tāpēc vari doties garākā pastaigā pa Jūrtaku. Tā vijas gar visu Baltijas jūras piekrasti, tāpēc šajā maršrutā pastaigu iespējas ir patiešām plašas. Tā ir sadalīta vairākos posmos aptuveni 20 km garumā. Pastaigas laikā pa Jūrtaku iespējams izbaudīt ne tikai ziemīgos skatus, un aukstākā laikā arī ledus veidojumus, bet arī ieraudzīt kādu meža dzīvnieku, piemēram, alni, stirnu, staltbriedi vai kādu citu.
Aizdevums.lv - Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Ieteikumi, dodoties pastaigā vai pārgājienā ziemā

Lai ziemā, dodoties pastaigā pie dabas, Tu justos silti, droši un ērti, esam apkopojuši dažus ieteikumus.

  • Ģērbies laikapstākļiem atbilstoši – parūpējies par siltu apģērbu, dod priekšroku termoveļai, kā arī izvēlies ērtus apavus.
  • Mugursomā līdzi ņem tikai pašu nepieciešamāko.
  • Parūpējies par kādu karstu dzērienu.
  • Paņem līdzi papildu cimdus un zeķes.
  • Dodies pastaigā maksimāli agri, jo, kā jau zināms, ziemas tumšie vakari pienāk ļoti ātri.
  • Telefonu un citu elektroniku turi siltumā.
  • Neaizmirsti arī par kādu uzkodu.
  • Ja pastaigā doties tālākā ceļā ārpus mājas, parūpējies par savu, sava auto un mājokļa drošību, un izbaudi priekšrocības, ko sniedz apdrošināšana.

Aizdevums.lv cer, ka kāds no šajā rakstā iekļautajiem pastaigu maršrutiem būs Tavā šīs ziemas apskates vietu sarakstā. Lai izdodas izbaudīt Latvijas skaisto dabu visā tās burvībā!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.