TOP 5 populārākie ceļojuma galamērķi 2023

Sieviete vēro saulrietu uz kuģa klāja.

Ceļot divatā. Iepazīt jaunas vietas, gūt neaizmirstamas emocijas un dalīties šajos īpašajos mirkļos ar sev tuvāko. Veidot savu dzīvi, savērpt vienu sapņa gabaliņu pie otra.

Vai tā būtu laiskošanās zeltainā liedagā vai neskartā daba un kalni. Izrauties tikai uz nedēļas nogali vai tālākiem pasaules nostūriem. Ja jūti šīs slāpes pēc saules un ceļojumiem divatā, ieskaties mūsu Eiropas populārāko ceļojumu galamērķu sarakstā.

Elegantais ceļojuma galamērķis – Polija
Zaļais dārgakmens – Slovēnija
Mežonīgiem iespaidiem – Skotija
Atlantijas pērle – Madeiras salas
Romantiskam ceļojumam – Francija
Kad vislabāk doties ceļojumā?

Elegantais ceļojuma galamērķis – Polija 

Sapņojot par savu atpūtas ceļojumu, reti kuram ienāk prātā šis galamērķis kā pirmais variants.

Ja līdz šim Tu vēlējies šo zemi šķērsot pēc iespējas ātrāk, tad mūsdienās tā spēs pārsteigt jūs abus ar savu dabisko skaistumu – debesziliem ezeriem, mežiem, arhitektūras pērlēm. Vien ļaujieties šim valdzinājumam.

Saskaņā ar Forbes un European Best Destinations 2023 veikto aptauju, kurā piedalījās 700,000 ceļotāju no 178 valstīm, par TOP1 “Populārāko Eiropas galamērķi 2023” atzīta Varšava.

Daži ieteikumi:

  • Lazenku parks (Park Łazienkowski) – viens no skaistākajiem un lielākajiem parkiem Eiropā (76ha), patiesi karalisks
  • Neona muzejs –saldumēdiens ielu mākslas cienītājam, kurā mīt 200 neona izkārtnes, neparasti un koši dizaini un aizraujoši stāsti no pagātnes. Tas būs īstens krāsu sprādziens jūsu instagram bildēs
  • Bieszczady kalni – lai sajustu neskarto dabu un noslēptos no Tatru tūristu pūļiem

Sieviete ceļojumā devusies laivu braucienā.

Zaļais dārgakmens – Slovēnija 

Ceļojums uz Slovēniju jums būs patiess atklājums. Bezgalīgas iespējas aktīvai atpūtai un neaizmirstamiem iespaidiem – termālie avoti, laivu braucieni pa krāčainām upēm, kalnu takas, lidojumi ar planieriem, skaidaivings, neskaitāmi Adrenalīna parki un vēl daudz kas cits.

Maribora – Slovēnijas otrā lielākā pilsēta, kurai šogad ir piešķirts „Labākais kulinārijas galamērķis Eiropā 2023” tituls – kļūs par pērli jūsu garšas ceļojumā.

Daži ieteikumi:

  • Škocjan alu sistēma – iespaidīgs dabas brīnums
  • Logar ieleja – vieta, kur apstājas laiks
  • Bled – slavenais smaragdi zaļais ezers ar salu un baznīcu ezera vidū
  • Ļubļana – neizsakāmi šarmanta pilsēta pastaigām divatā, kurā mutuļo zaļais dzīvesveids un autentiskums

Mežonīgiem iespaidiem – Skotija 

Noslēpumu un pārsteigumu pilna zeme, kuru spilgti raksturo vēsture, kilti, dūdas, senās pilis, leģendas par pūķiem un Lohnesa briesmoni.

Iesakām noīrēt automašīnu, lai varētu izbaudīt divvientulību, neskartās dabas ainavas, nomaļus plašumus, klintis un ielejas.

Daži ieteikumi:

  • Edinburga – pilsēta, kura spēj nolaupīt sirdi.
  • Eilean Donan pils – viena no bildētākajām pilīm pasaulē, kura iemūžināta arī tādās filmās kā Džeims Bonds (Ar pasauli nepietiek), Bonijs Princis Čārlijs, Kalnietis
  • Skye sala – tiek dēvēta arī par “Mākoņu salu” stiprās miglas dēļ, kura itin bieži ieskauj šo salu. Paņemiet uzkodas, lai kalna virsotnē baudītu tālo horizontu un apkārt valdošo jūras spēku

Atlantijas pērle – Madeiras salas 

Madeiras salu galvenais lepnums ir tās daba un kontrasti – ziedošas ielejas, skarbās klintis, ūdenskritumi, lagūnas un zeltainu smilšu pludmales. Paradīze aktīvās atpūtas mīļotājiem- daivings, vindsērfings, klinšu kāpšana, izbraucieni ar trošu kabīnēm utt.

Daži ieteikumi:

  • Funšala – moderna Madeiras galvaspilsēta, kura ievērojama ar tropiskiem dārziem, Levada pastaigu takām un kolorītajiem tirdziņiem
  • Laurissilva mežs – 20 miljonus gadus vecs subtropu lietus mežs, Portugāles 7. dabas brīnums, kas iekļauts arī UNESCO Pasaules dabas mantojuma sarakstā
  • Vaļu un delfīnu vērošana – redzēt šīs brīnišķīgās būtnes to dabiskajā vidē – neaizmirstami iespaidi visai dzīvei

Aizdevums.lv - Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Romantiskam ceļojumam – Francija 

Francija ir radīta romantikai – tās elegance, šarms, dzīves baudīšana, lavandu lauki un rožu smarža, arhitektūra, slavenie festivāli.

Romantiskas pastaigas gar Sēnas krastiem, Montmartre, Le Marais vai Provansu. Gardēžu vakariņu kruīzi pa Sēnu krēslas stundās.

Ja Tavas otrās pusītes kaislība ir franču radītie makarūni, tad nepalaidiet iespēju apciemot Pierre Hermé makarūnu veikaliņu. Šo meistaru – garšu virtuozu – žurnāls Vogue reiz nosauca par “konditorejas Pikaso”.

Daži ieteikumi:

Ja ceļojat pirmo reizi – Luvra, Triumfa arka, Elizeja lauki, Eifeļa tornis, Versaļas pils.

Savukārt, ja uz Franciju dodaties vēlreiz:

  • Katakombas – īsts pazemes labirints Parīzes centrā
  • Bagatelle parks – vairāk nekā 10 000 rožu krūmu oāze
  • Montparnasse- Parīzes augstākais skatu tornis, kuru it īpaši vērts apmeklēt saulrieta laikā vai nakts stundās
  • FlyView Paris – elpu aizraujošs virtuālais lidojums, lai apskatītu Parīzi no putna lidojuma

Kad vislabāk doties ceļojumā? 

TAGAD – ja meklējat finansiāli izdevīgākos piedāvājumus, tad pēdējā brīža ceļojumus var atrast par īpaši draudzīgām cenām.

Nav iekrātas pietiekoši daudz atvaļinājuma dienu? Vienmēr var sākt ar īsajiem brīvdienu ceļojumiem nedēļas nogalēs, pie tam – tos saplānot ir krietni vienkāršāk un ātrāk.

Vislielākais ceļotāju pieplūdums ir vasaras mēnešos, kad skolēniem, studentiem ir brīvlaiks un pieaugušajiem atvaļinājumi, tādēl arī cenas par naktsmītnēm ir krietni augstākas. Izdevīgāk ceļot līdz maijam un no septembra.

Par aizdevuma iespējām ceļojumam vērsies pie Aizdevums.lv, zvanot uz 1858, rakstot uz [email protected] vai dodies uz mājaslapu aizpildīt pieteikumu naudas kredītam.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.