Viss, kas Tev ir jāzina, sagatavojot savu auto siltajai sezonai

Ģimene ar auto dodas brīvdienu izbraucienā.

Pavasaris nāk ar pārmaiņām laikapstākļos, dabā, mūsu garderobē, taču nevar aizmirst par pārmaiņām, kuras pēc aukstas un sniegotas ziemas vajag ieviest arī savā automašīnā. Gluži tāpat kā savs auto jāsagatavo ziemas sezonai, svarīgi to paveikt arī pavasarī. Pareizas apkopes un auto sagatavošana atbilstoši sezonai paildzina tā kalpošanas mūžu, kā arī pats galvenais – ļauj pārvietoties droši. Tādēļ Aizdevums.lv ir apkopojis svarīgāko informāciju, kas Tev jāzina, lai veiksmīgi sagatavotu savu auto siltajai sezonai.

Parūpējies par atbilstošām riepām
Nomaini auto šķidrumus
Iztukšo un no jauna piepildi dzesēšanas sistēmu
Pievērs uzmanību akumulatoram un aizdedzes svecēm
Nomaini vējstikla slotiņas
Veic auto virsbūves un salona apkopi

Parūpējies par atbilstošām riepām

Viens no galvenajiem auto drošības aspektiem ir atbilstošas riepas. Pavasarī nomaini ziemas riepas uz siltajai sezonai atbilstošām. To drīkst darīt sākot ar 1. martu, taču, protams, pirms tam izvērtē laikapstākļus un pārliecinies, ka ziema tik tiešām ir gatava doties prom. Tāpat atceries, ka no 1.maija ir aizliegts braukt ar auto, kas aprīkots ar riepām, kurām ir radzes. Tādēļ jau laicīgi parūpējies par atbilstošām riepām, siltajai sezonai izvēloties vasaras riepas.

Sezonu maiņai ir raksturīga arī ar gaisa temperatūras maiņa, kas var atstāt ietekmi uz auto riepām. Tādēļ noteikti pievērs uzmanību spiedienam auto riepās. Augstāks auto spiediens uzlabos manevrēšanas spējas, taču liks riepām ātrāk nodilt vidusdaļā, savukārt, zemāks riepu spiediens braucienu padarīs komfortablāku, taču riepām liks nodilt ātrāk tieši ārmalās. Tāpēc pievērs uzmanību ieteicamajam spiedienam, ko uz riepām ir norādījis ražotājs, lai parūpēties par drošu braukšanu un ilgāku riepu kalpošanas mūžu.

Aizdevums.lv - Auto kredīts līdz 25 000 EUR

Nomaini auto šķidrumus

Sagatavojot savu auto siltajai sezonai, noteikti neapstājies tikai pie auto riepām. Veic šķidrumu, eļļu un filtru maiņu. Siltajai sezonai izvēlies augstas veiktspējas eļļu, kas lieliski darbojas karstā laikā. Līdz ar eļļas maiņu ieteicams nomainīt arī eļļas filtrus. Tā kā ziemas laikā parasti ļoti aktīvi tiek izmantots auto logu tīrāmais šķidrums, papildini arī to.

Iztukšo un no jauna piepildi dzesēšanas sistēmu

Auto radiators un dzesēšanas sistēma ir viens no galvenajiem komponentiem, kas nodrošina, ka auto dzinējs darbojas bez problēmām. Lai pārliecinātos, ka dzesēšanas sistēma veiksmīgi pilda savas funkcijas, ieteicams vismaz reizi divos gados to izskalot ar speciālu līdzekli un tikai tad piepildīt no jauna. Tas palīdzēs atbrīvoties no sistēmā uzkrātajiem gružiem un rūsas.

Pievērs uzmanību akumulatoram un aizdedzes svecēm 

Viena no ziemas nepatīkamajām iezīmēm ir – tā veicina auto korozijas veidošanas. Turklāt, tas notiek ne tikai uz auto virsbūves daļām. Akumulatora savienojumi ir vieni ir tiem, tādēļ, sagatavojot savu auto siltajai sezonai, ir svarīgi pārliecināties, ka uz tiem nav rūsas. Pievērs uzmanību arī aizdedzes svecēm un pārliecinies, ka tās nav nolietojušās. Nepieciešamības gadījumā veic to maiņu.

Automašīnas salona panelis.

Nomaini vējstikla slotiņas

Lai sākoties siltās sezonas lietainajam laikam, nerastos nepatīkamas un pat bīstamas situācijas, kurās saskaries ar apgrūtinātu redzamību nepietiekamas logu slotiņu darbības dēļ, jau laicīgi pārliecinies, ka vējstikla slotiņas cieši pieguļ stikla virsmai un to gumija nav kļuvusi pārāk cieta. Ziemā tām ir daudz darba un tās nolietojas, tāpēc tuvojoties pavasarim, ieteicams slotiņas nomainīt.

Veic auto virsbūves un salona apkopi

Ziemas skarbie laikapstākļi un uz ceļa sastopamā sāls nesaudzē nevienu auto, tādēļ, sagatavojot savu auto siltajai sezonai, vēlams veikt pamatīgu tīrīšanu gan no iekšpuses, gan ārpuses. Būtiski kārtīgi notīrīt auto virsbūvi, riepas un diskus, jo tieši šīs detaļas ziemas laikā sāls dēļ var ciest ļoti manāmi.

Tāpat vēlams veikt arī auto apakšas mazgāšanu. Ziemas laikā auto apakšā var veidoties korozija, regulārās saskarsmes ietekmē ar sāli, gružiem un smiltīm. Savukārt, rūsa auto apakšdaļā ir liela problēma, kas ar laiku var kļūt pat bīstama, kā arī atvairīt potenciālos pircējus, ja vēlēsies savu mašīnu pārdot. Tādēļ droši doties uz automazgātavu vai izmanto kādu citu risinājumu, lai atsvaidzinātu sava auto izskatu.

Arī auto salonā ziemas laikā parasti nonāk sāls un sniegs, tādēļ rūpējoties par tīru un estētisku vidi, veic tīrīšanu. Lielisks palīgs auto salona uzkopšanā ir uzticams putekļu sūcējs un auto salonam paredzētie tīrīšanas līdzekļi. Tāpat siltās sezonas tuvošanas ir lielisks iemesls, lai veiktu auto ķīsmisko tīrīšanu, tādējādi parūpējoties par īpaši tīru un patīkamu vidi mašīnas salonā.

Ja arī Tu vēlies sagatavot savu auto siltajai sezonai, parūpējoties par savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī ilgu automašīnas kalpošanas mūžu, taču šobrīd nav pieejami nepieciešamie naudas līdzekļi, noderīgs būs Aizdevums.lv finanšu pakalpojums – naudas kredīts. Tas lieliski noderēs, piemēram, riepu iegādei un auto apkopes veikšanai.

Savukārt, ja pavasara iedvesmots vēlies pārmaiņas arī savā ikdienā, iegādājoties jaunu auto, noderīgs būs auto kredīts, kas sniedz iespēju iegūt nepieciešamos naudas līdzekļus Tavai gaumei un vajadzībām atbilstoša transportlīdzekļa iegādei.

Meklē noderīgu informāciju arī citos mūsu auto bloga rakstos!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.