Lietotu auto tirdzniecība: kas jāzina, veicot pirkumu?

Lietotas automašīnas, kas izskatās kā jauna, iegāde.

Lietotu auto tirdzniecība: kas jāzina, pērkot auto? Vēlies iegādāties lietotu automašīnu? Nezini ar ko sākt? Iepazīsties ar mūsu sagatavotajiem ieteikumiem lietota auto iegādei!

Lietotu auto tirdzniecība
Ieteikumi, kas jāzina, pērkot lietotu auto
Svarīgi ievērot pirms lietotas mašīnas iegādes!
Neaizmirsti savu izvēlēto mašīnu parādīt meistaram!
Parūpējies par savu jauno auto

Lietotu auto tirdzniecība

Atcerēsimies daudzos stāstus par atgadījumiem, ko piedzīvojuši lietotu automobiļu pircēji. Stāsti ir par to, ka automobilis izjūk nākamajā dienā pēc atbraukšanas no tirgus, bet bijušais īpašnieks pazūd kā ūdenī iekritis, par koriģētu nobraukumu, kā arī par bezcerīgi sasistiem automobiļiem, ko pilnīgi atdzīvina tā sauktās zelta rokas, u.c. Patiesībā iegādāties lietotu automobili nav viegli. Mūsdienu tehnoloģijas ļauj tā noslēpt automobiļa vēsturi un nopietnus bojājumus, ka tikai profesionāļa acs un īpaši šim mērķim paredzētas iekārtas var konstatēt krāpšanos. Mainīts automobiļa nobraukums, koriģēta servisa vēsture vai uzlabots patiesais virsbūves stāvoklis – to lieliski noslēpj krāsa un citi kosmētiskie līdzekļi. Tie ir tikai daži nepatīkami pārsteigumi, ko var slēpt tevis izvēlētais automobilis. Galvenā problēma ir tā, ka bieži vien, lai pārbaudītu izvēlēto automobili, pircēji brauc uz servisu, kas atrodas turpat aiz stūra, un tā darbinieki var nebūt gana pieredzējuši, turklāt viņu rīcība var nebūt atbilstošu profesionālu iekārtu automobiļa stāvokļa novērtēšanai. 

Automobiļu tehnoloģijas mainās ātrāk, nekā šādi meistari spēj atjaunot savas iekārtas un iemaņas. Piecus gadus veca automobiļa stāvokli mūsdienās novērtēt ir daudz sarežģītāk nekā pirms desmit gadiem. Tā rezultātā vizuāli labi kopta automobiļa cena vēlāk var ievērojami pieaugt, jo nezinām, cik vēl būs jāinvestē tā remontā. Jāņem vērā vēl viens svarīgs faktors – pērkot automobili no gadījuma pārdevēja, tu vienmēr riskē iegādāties zagtu mantu. Šis fakts var tikt rūpīgi slēpts, bet atsevišķos gadījumos to var nezināt arī pats pārdevējs. Kāds ir risinājums? Ka iegādāties uzticamu lietotu auto, neieguldot daudz laika, taču vienlaikus gūstot pārliecību par tā tehnisko stāvokli? Protams, tam būs jāvelta laiks, bet iegādāties labu automobili tomēr ir iespējams. 

Aizdevums.lv – Auto kredīts līdz 25 000 EUR

Ieteikumi, kas jāzina, pērkot lietotu auto

Pirmais ieteikums

Meklēt lietotu automobili paziņu lokā. Tas ir visvieglākais variants. Tam jābūt ar sakārtotu servisa grāmatiņu un skaidru apdrošināšanas vēsturi. To ir viegli pārbaudīt iegādājama zīmola oficiāla pārstāvniecība.

Otrais ieteikums

Izvēlēties lietotu auto pie jaunu automobiļu pārdevējiem. Mazlietotu automašīnu iegādi ar garantiju sniedz gandrīz visas pārstāvniecības. Tam ir lietotu automobiļu parks, ko veido:

– testa braucieniem paredzēti automobiļi. Tā ir laba izvēle, bet bieži vien šie automobiļi ir jauni (līdz vienam gadam), ar nelielu nolietojumu, tādēļ samērā dārgi;
– automobiļi, kas atpirkti pēc ilgtermiņa vai īstermiņa nomas. Šī izvēle ir laba tādēļ, ka vienmēr ir skaidri zināma automobiļa vēsture. Trūkumi: var būt samērā vienkārša komplektācija un liels nobraukums;
– automobiļi, kas atpirkti no privātpersonām, kas iegādājas jaunu automobiļa modeli. Ja arī šis automobilis pirmoreiz ticis iegādāts Latvijā, tas ir teju vai labākais variants. Lai gan arī tad mēdz atklāties nepatīkami pārsteigumi, tomēr tā gadās samērā reti;
– modeļi, kas nopirkti no partneriem Rietumos. Visbiežāk pārstāvniecības neriskē iegādāties modeļus ar nezināmu vēsturi, tomēr šāds minimāls risks saglabājas;
– komisija pieņemti automobiļi. Riskanta izvēle, jo parasti šādiem automobiļiem pārstāvniecības nesniedz nekādas garantijas. 

Svarīgi ievērot pirms lietotas mašīnas iegādes!

– Šķiet, ka esi atradis savu sapņu auto? Apskati to no ārpuses. Vai tavs sapņu auto nav bijis pakļauts triecieniem, vai to nav sabojājusi rūsa?
– Atver dzinēja pārsegu. Dzinējs spīd kā jauns? Uzmanies – tu vari nepamanīt trūkumus! Sēdies automobilī un nobrauc ~20 km – atklāsies visi trūkumi.
– Salons. Ja stūre ir stipri nolietojusies, lai gan spidometrs rāda ~100 tūkst. km nobraukumu, nešaubies – tevi cenšas apmānīt. Nolietojies sajūga pedālis? Var izrādīties, ka automobilis ir nobraucis pat ~500 tūkst. km.
– Vai identifikācijas numurs (VIN) automobiļa tehniskajā pasē un uz šasijas sakrīt? Ja nē – automobilis var būt zagts!

Mehāniķis pārbauda lietotas automašīnas stāvokli.

Neaizmirsti savu izvēlēto mašīnu parādīt meistaram!

Izvēlējies auto un pats to apskatīji? Nesteidzies to pirkt uzreiz, bet parādi meistaram. Ļauj viņam teikt gala vārdu – pirkt vai nepirkt! Pienācīgi pārbaudīt auto var tikai autorizētā autoservisā. Ja tu pērc dārgāku auto, noteikti aizbrauc uz šādu servisu. Tikai tur speciālisti veikts dzinēja pārbaudi un pateiks visu patiesību par tā stāvokli. Uzmanību! Nebrauc uz pārdevēja piedāvāto darbnīcu – tā var izrādīties krāpšana.

Parūpējies par savu jauno auto

– Obligāti nomaini eļļu un visus (eļļas, gaisa un degvielas) filtrus;
– Nomaini dzinēja zobsiksnu;
– Nopērc jaunu akumulatoru, jo pārdevējs bieži vien ieliek vecu.

Finanšu risku mazināšanai ir iespējams noformēt auto kredītu bez ķīlas un ātri saņemt aizdevumu savā kontā!

Ja pirms lēmuma pieņemšanas par lietota auto iegādi vēlies uzzināt vairāk par automašīnas iegādes procesu, iepazīsties ar mūsu sagatavoto rakstu “Lietota auto iegāde – kā pirkt lietotu auto?“.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.