Populārākās lietotās automašīnas Latvijā 2019. gadā

Pāris priecājas par lietotas automašīnas iegādi.

Domā par jauna lietota vai mazlietota auto iegādi un vēlies uzzināt, kuras automašīnas Latvijas pircēju vidū ir atzītākās? Vai, gluži pretēji – plāno pārdot savu auto un vēlies saprast, cik pieprasīts tas būs tieši šobrīd? Lietotu un mazlietotu automašīnu tirdzniecība Latvijā turpina saglabāt nemainīgi augstu aktivitāti, pircējiem vēloties iegādāties aizvien jaunākas, modernākas, kā arī ekonomiskākas un uzticamākas automašīnas. Sadarbībā ar Aizdevums.lv partneriem Luks Talsi, autocesis.lv un Dinaburg Auto, esam apkopojuši šī gada populārākos lietotos auto, kā arī atzītākās tendences lietotu automašīnu tirdzniecībā.  

Pirktākie lietotie auto Latvijā 2019. gadā

Latvijā iecienītāko automašīnu saraksti un topi gadu no gada norāda uz iedzīvotāju uzticību noteiktām automašīnu markām, kas pierādījušas savu uzticamību un kvalitāti. Arī 2019. gadā Latvijā izsenis iecienītajiem vācu automašīnu zīmoliem pievienojas Āzijas auto ražotāji, kas uzticību iemantojuši ar izdevīgo cenas un kvalitātes attiecību.

Populārākās automašīnas lukturi.

Audi

2019. gada populārāko lietoto automašīnu saraksts nebūtu iedomājams bez zīmola Audi. Tieši Audi automašīnas ir visdažādāko automašīnu topu neatņemama sastāvdaļa Latvijā jau gadu desmitiem. Audi kvalitāte un sniegtais komforts daudziem no mums liek izvēlēties par labu šī zīmola automašīnām, nevis lētākām, bet, iespējams, mūsdienīgāk aprīkotām alternatīvām. Audi A7, A6, A4 un A3 ir modeļi, kurus pircēji šogad ir iecienījuši visvairāk tieši lietoto automašīnu segmentā. Arī cenas ziņā plašajā lietoto Audi klāstā ikviens var atrast meklēto – gan budžeta klases variantus ar pieredzi Latvijas ceļos, gan vidējās un luksus klases modeļus ar piegādi no Rietumeiropas.

KIA

Dienvidkorejas auto ražotāja KIA automašīnas ir iemantojušas autobraucēju uzticību visā pasaulē, piedāvājot kvalitatīvas, cenas ziņā pieejamas un moderni aprīkotas automašīnas. Tieši šo īpašību dēļ KIA automašīnas ir starp populārākajām arī šī gada Latvijas lietoto automašīnu topā. Kā viens no populārākajiem KIA modeļiem lietoto auto klāstā ir KIA Sorento. Šis ekonomiskais un praktiskais apvidus auto ir piemērots Latvijas ceļiem un bezceļiem, turklāt tas lieliski kalpo gan kā uzticams ģimenes auto, gan kā ietilpīgs ikdienas auto tiem, kuriem nepieciešams pārvadāt darba instrumentus, sporta inventāru vai cita veida bagāžu.

Nissan

Otrs Āzijas auto zīmols, kas iekļuvis mūsu populārāko lietoto auto sarakstā ir japāņu Nissan. Lietoti un mazlietoti Nissan Qashqai un Nissan X-Trail ir modeļi, kurus pircēji šogad iecienījuši visvairāk. Šie, tā sauktie, pilsētas vai ģimenes SUV ir modeļi, kuri sniedz komfortu, ietilpību un pieņemamas uzturēšanas izmaksas. Līdzīgi kā KIA automašīnām, arī Nissan lietoto automašīnu būtiska priekšrocība ir cenas un ieguvuma attiecība. Proti, līdzīgas komplektācijas un izlaiduma gada automašīnas no Eiropas automašīnu ražotājiem maksātu ievērojami dārgāk. Tādējādi Nissan mazlietotās un lietotās automašīnas sniedz iespēju iegādāties automašīnu ar mūsdienīgu dizainu un aprīkojumu lielākai iedzīvotāju daļai.

Mazlietotas automašīnas salons.

Volkswagen

Volkswagen automašīnas izsenis ir bijušas Latvijas pircēju atzītas. Arī par šī gada pircēju iecienītākajiem modeļiem atzītie VW Golf un VW Passat noteikti ir automašīnas, kurām var uzticēties. Proti, šie modeļi ir ne tikai ir bezgala praktiski un savam īpašniekam kalpos gadiem ilgi, bet arī neprasa kosmiskas uzturēšanas izmaksas. Turklāt lietoto automašīnu tirgū Volkswagen automašīnu iespējams piemeklēt ikviena vajadzībām – sākot ar budžeta klases Golf 4 un Golf 5 modeļiem līdz pat dārgākiem vidējās klases Golf 7 un Passat Comfortline vai Highline modeļiem.

Volvo

Arī Volvo automašīnu ierindošana šajā lietoto automašīnu topā nav pārsteigums. Volvo S60, S80, C70, XC60, XC90 ir modeļi, kurus 2019. gadā lietotu automašīnu pircēji Latvijā ir iecienījuši visvairāk. Līdzīgi kā citas šajā sarakstā iekļautās automašīnu markas, arī zviedru Volvo lietotā vai mazlietotā auto pircējam sniedz kvalitāti, drošību, ērtību un klasisku dizainu. Tieši Volvo automašīnu modeļi gadu no gada tiek atzīti par vieniem no visdrošākajiem automobiļiem pasaulē. Turklāt Volvo automašīnas lieliski piemērotas gan tiem, kuri meklē pievilcīgus un komfortablus ikdienas auto, gan tiem, kuri vēlas iegādāties ērtu un drošu SUV modeli darbam un atpūtai. 

Aizdevums.lv – Auto kredīts līdz 25 000 EUR

Lietotu auto tirgus Latvijā – ko meklē un vēlas iegādāties pircēji?

Automašīnas marka ir tikai viens no faktoriem, kam uzmanību pievērš pircēji, iegādājoties lietotu vai mazlietotu automašīnu Latvijā. Protams, lielai daļai no auto pircējiem izvēle starp auto ražotājiem ir skaidra – vieni noteikti dos priekšroku Eiropā ražotiem auto, savukārt citi izvēlēsies Āzijas ražotājus. Taču tikpat būtisks faktors, kā automašīnas ražotāja uzticamība un kvalitāte, auto pircējiem ir arī dzinēja tips, automašīnas izlaiduma gads un cenas kategorija. Auto tirgotāji norāda, ka 2019. gadā mazāk populāri ir bijuši dažādi pilsētas auto modeļi, iedzīvotājiem priekšroku dodot vidējās klases automašīnām un apvidus automašīnām. Tieši apvidus auto iegāde ir tendence, kas Latvijas lietoto auto tirgū arvien turpina attīstīties, jo pircēji novērtē šo automašīnu sniegtās iespējas, pārvietojoties pa Latvijas ceļiem, kā arī drošību un ietilpību gan kā darba, gan ģimenes auto. Tāpat vēl aizvien lietotu auto pircēji dod priekšroku
ekonomiskākiem auto ar dīzeļa dzinējiem. Savukārt populārākās lietotu auto cenu kategorijas iekļaujas 2000 – 7000 EUR robežās.

Populārākās lietotās automašīnas Latvijā.

Lietotas automašīnas iegāde Latvijā

Izvēli par labu tieši lietota auto iegādei Latvijā izdara vairums iedzīvotāju. Taču, neskatoties uz augsto pieprasījumu, lietoto auto tirgus mainās, piedāvājot pircējiem aizvien jaunas iespējas lietotu automašīnu iegādei. Ilgtermiņa izdevīgums un vēlme iegādāties jaunākas un modernākas automašīnas ir sekmējusi automašīnu piegādes pakalpojumu no Rietumeiropas valstīm attīstību. Tieši šis pakalpojums, kas strauju popularitāti ir ieguvis pēdējo gadu laikā, var tikt nosaukts par lietotu auto tirdzniecības aktuālāko tendenci. Arvien biežāk pircēji izmanto auto tirgotāju piedāvāto iespēju – iegādāties automašīnu ārzemēs, piegādājot to uz Latviju un nokārtojot visas nepieciešamās formalitātes. Attiecīgi pircējam tiek sniegta iespēja izvēlēties automašīnu ne tikai uz vietas automašīnu tirdzniecības vietās Latvijā, bet arī no lielākajām automašīnu tirdzniecības platformām Eiropā.

Kura automašīnu marka vai modelis ir tavs populārāko lietoto automašīnu topa favorīts? Ja vēlies uzzināt arī citus noderīgus auto iegādes un uzturēšanas ieteikumus, iepazīsties ar mūsu auto padomu sadaļu!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.