Kā izvēlēties gaisa kondicionieri?

Dzīvojamā istaba, kurā uzstādīts gaisa kondicionieris

Viena no problēmām, ar ko nākas saskarties siltajā sezonā, ir sakarsušas telpas. Iekštelpas, kurās brīvi iekļūst saules stari, acumirklī var kļūt par vietu, kurā ir grūti uzturēties, nav patīkami atpūsties vai nevar produktīvi strādāt. Par laimi, mūsdienās ir pieejami praktiski risinājumi, kas sniedz iespēju pavisam ērti parūpēties par patīkamu iekštelpu klimatu pat ļoti karstā laikā. Viens no šādiem risinājumiem ir gaisa kondicionieri. Tāpēc Aizdevums.lv,  sadarbībā ar uzņēmuma Vivax pārdošanas speciālistu Patriku Rudzīti, ir apkopojis svarīgāko informāciju par to, kā izvēlēties gaisa kondicionieri telpām.

Kas ir mobilie gaisa kondicionieri?
Kādi ir piemērotākie gaisa kondicionieri telpām?
Vai gaisa kondicionieriem ir augsts elektrības patēriņš?
Ar ko atšķiras pārvietojamie gaisa kondicionieri?

Kas ir mobilie gaisa kondicionieri?

Viens no populāriem gaisa atvēsināšanas risinājumiem ir mobilie gaisa kondicionieri. Kas tad īsti ir šīs ierīces? To stāsta Vivax pārdošanas speciālists Patriks Rudzītis: “Mobilie gaisa kondicionieri ir pārvietojamas kondicionēšanas sistēmas, ar kuru palīdzību iespējams nodrošināt gaisa dzesēšanu un vēlamās temperatūras uzturēšanu telpās, ja nav iespējams uzstādīt klasisko sistēmu.”

Tādēļ, ja saskaries ar problēmām savā mājoklī uzstādīt klasisko gaisa dzesēšanas sistēmu, iepazīsties ar mobilo gaisa kondicionieru atsauksmēm un iegādājies savām vajadzībām piemērotāko risinājumu.

Skaista virtuve, kurā tikko uzstādīts gaisa kondicionieris

Kādi ir piemērotākie gaisa kondicionieri telpām?

Dažādām telpām var būt piemēroti atšķirīgi gaisa kondicionieri, tāpēc, izvēloties piemērotāko ierīci, būtiski ņemt vērā vairākus svarīgus faktorus. Kādi tie ir? To stāsta Vivax pārdošanas speciālists Patriks Rudzītis: “Iegādājoties kondicionieri, ir jāņem vērā vairāki faktori, piemēram, kondicioniera veids, jauda, izmērs, funkcijas un cena. Jāapsver arī kondicioniera enerģijas patēriņš, zīmola reputācija, trokšņa līmenis, to uzstādīšanas un apkopes izmaksas.”

To, kāds kondicionieris ir piemērotāks telpām nosaka arī telpas izmērs un atrašanās vieta, proti, mūsdienās ir pieejami dažādi kondicionieru veidi, kas lieliski iederas dažādās telpās, piemēram, loga, portatīvie, sienas un mini split kondicionieri. Viens no sienas kondicionieriem, kas piemērots lielākām telpām, ir Vivax gaisa kondicionieris M-DESIGN. Šis modelis spēj atdzesēt telpas līdz pat 100 m2.

Vai gaisa kondicionieriem ir augsts elektrības patēriņš?

Gaisa kondicioniera elektrības patēriņš atkarīgs no ierīces energoefektivitātes klases, kā arī jaudas. “Kondicioniera jauda ir atkarīga no telpas laukuma un augstuma. Jauda tiek mērīta BTU (britu termiskajos vienībās) un norāda, cik daudz siltuma kondicionieris var noņemt no telpas stundas laikā. Pārāk mazs vai pārāk liels kondicionieris var būt neefektīvs un dārgs,” stāsta speciālists Patriks Rudzītis.

Tāpēc, izvēloties gaisa kondicionieri, pievērs uzmanību, lai tam būtu augsta energoefektivitātes klase, kā arī pietiekama jauda.

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Ar ko atšķiras pārvietojamie gaisa kondicionieri?

Pārvietojamie gaisa kondicionieri ir lielisks veids, kā parūpēties par patīkamu iekštelpu klimatu jebkurā vietā un laikā. “Atšķirībā no pilnās split sistēmas pārvietojamo gaisa kondicionieri var sezonāli izmantot telpās, to var brīvi pārvietot un apkures sezonā noglabāt. Piemēram, Vivax mobilais kondicionieris AEF ir kompakts un ērti lietojams, kā arī piemērots telpām līdz pat 30 m2,” komentē speciālists Patriks Rudzītis.

Šis ir lielisks risinājums, ja siltajā sezonā bieži uzturies, piemēram, laukos, jo pārvietojamo kondicionieri pavisam viegli vari paņemt sev līdzi un nodrošināt patīkamus apstākļus teju jebkurā vietā. Tāpat pārvietojamais gaisa kondicionieris lieliski noder, ja savu mājvietu īrē.

Rūpējoties par savu komfortu un patīkamiem dzīves apstākļiem, noderīgi var būt Aizdevums.lv finanšu pakalpojumi – naudas kredīts un patēriņa kredīts.

Lasi arī citu noderīgu informāciju mūsu bloga rakstā: “Ventilators vai kondicionieris – kuru labāk izvēlēties?

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.