Kā pareizi izvēlēties optiskās brilles?

Smaidīga sieviete ar brillēm

Cilvēka redze ir viens no būtiskākajiem veselības aspektiem, kas var atstāt nozīmīgu ietekmi uz pašsajūtu, kā arī spēju veiksmīgi pavadīt savu ikdienu. Ja kādu iemeslu dēļ redze ir pasliktinājusies, nepieciešams vērsties pie speciālistiem, lai novērtētu acu veselību, kā arī nepieciešamības gadījumā iegādātos piemērotas brilles. Protams, briļļu iegādes process var būt diezgan sarežģīts un satraucošs, jo galu galā tas ir aksesuārs, ko redzes uzlabošanas nolūkā būs nepieciešams lietot lielāko daļu no savas dienas. Lai atvieglotu Tev briļļu iegādes procesu, Aizdevums.lv sadarbībā ar optikas salonu METROPOLE produktu vadītāju Ingu Boriskovu – Pļaviņu, ir apkopojis svarīgāko informāciju par to, kā pareizi izvēlēties optiskās brilles.

Pēc kāda principa izvēlēties optiskās brilles?
Vai ir būtiski, kādu briļļu ietvaru izvēlēties?
Kāda nozīme ir briļļu lēcu pārklājumam?

Pēc kāda principa izvēlēties optiskās brilles?

Briļļu izvēle tik tiešām ir atbildīgs un diezgan sarežģīts process, kurā nepieciešams ņemt vērā vairākus svarīgus aspektus. Kādi tie ir? To stāsta speciāliste Inga Boriskova – Pļaviņa: “Optisko briļļu izvēle ir process, kas sastāv no vairākiem aspektiem. Viens no svarīgākiem aspektiem, kas to nosaka, ir klienta vajadzības – kam brilles ir domātas, ko cilvēks dara ikdienā, kurā brīdī brilles ir nepieciešamas. Vajadzības nosaka gan darba specifika, gan vaļasprieks, gan brīva laika pavadīšanas ieradumi. Pēc redzes pārbaudes, kad jau ir zināma recepte un izrunātas klienta vajadzības, optikas darbinieki rekomendē piemērotas briļļu lēcas un palīdz piemeklēt piemērotu ietvaru. Vēl viens aspekts, kas jāņem vērā, ir klienta vēlmes, iespējams viņš jau ir ieguvis kādu priekšstatu par kādu briļļu veidu un mērķtiecīgi nāk pēc tā. Tādējādi optisko briļļu pasūtīšanas princips ir sabalansēt klienta vēlmes un optiskās vajadzības, lai vizuālais tēls tiktu papildināts ar izcilu redzes kvalitāti.”

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Vai ir būtiski, kādu briļļu ietvaru izvēlēties?

Gadījumos, kad nākas sadzīvot ar pasliktinājušos redzi, brilles ir aksesuārs, bez kura neiztikt, tādēļ ietvara izvēle pavisam noteikti ir process, kam jāpievērš īpaša uzmanība, lai iegūtu ne tikai izcilu redzi, bet arī elementu, kas lieliski papildina sejas iezīmes. Vairāk par to, kā izvēlēties briļļu ietvaru, stāsta Inga Boriskova – Pļaviņa: ”Ir būtiski, kāds briļļu ietvars ir izvēlēts. Ja domājam, par vizuālo izskatu, tad ietvaram noteikti jāpatīk tā valkātājam, tāpēc ir jāņem vērā materiālu, krāsu un formu izvēle. Taču pastāv tehniskie ierobežojumi, kas ir saistīti ar dioptriju lielumu un briļļu lēcu specifiku, tāpēc, lai brilles ilgāk kalpotu, būtu vērts ieklausīties arī tajā, ko iesaka optikas darbinieks.

Svarīgi, lai briļļu ietvars būtu ērts. Tam ir jābūt pareizajā platumā, lai nebūtu spiedošas sajūtas ap galvu. Deguna daļai ir jāatrodas tādā vietā, kur valkātājam patiktu, lai tā atrastos, jo šī briļļu nēsāšanas vieta katram ir individuāla. Tāpat briļļu kājiņām ir jābūt pareizajā garumā, lai tās nemuktu nost un nespiestu aiz ausīm.”

Sieviete ar vīrieti ir priecīgi, jo tikuši pie jaunām brillēm

Kāda nozīme ir briļļu lēcu pārklājumam?

Mūsdienās iespējams izvēlēties ne tikai tīkamāko briļļu ietvaru, bet arī lēcu pārklājumu. Kāda ir nozīme briļļu lēcu pārklājumam? To stāsta “Optika Metropole” produktu vadītāja: “Briļļu lēcu klājumiem ir daudzfunkcionāla darbība. Visbiežāk, runājot par klājumiem, lieto vārdus – dzidrināts, antirefleksais, tas nozīmē – ja salīdzina ar briļļu lēcu bez klājuma, tad gaisma nevis atstarojas no briļļu lēcas virsmas vai izsijājās lēcas iekšējos slāņos, bet gan palaiž gaismu caur briļļu lēcu acī, tādejādi uzlabojot briļļu lēcas optisko kvalitāti. Arī sarunu biedram šādos gadījumos ir redzamas briļļu nēsātāja acis, nevis gaismas atspīdums no briļļu lēcām, kas uzlabo arī estētisko izskatu.

Antirefleksā klājuma pamatā ir cietais klājums, kas palīdz pasargāt plastikāta briļļu lēcu no bojājumiem un skrāpējumiem. Atsevišķi briļļu klājumu veidi nodrošina briļļu lēcas vieglu kopšanu, jo tiem piemīt hidrofobās un antistatiskās īpašības. Jaunās paaudzes briļļu lēcu klājumi spēj aizsargāt cilvēka acis arī no kaitīgiem UV un zilās gaismas starojumiem, kā arī mazināt apžilbumu braucot ar automašīnu slikta apgaismojuma apstākļos.”

Rūpējoties par savu redzi noderīgi var būt Aizdevums.lv finanšu pakalpojumi – naudas kredīts un patēriņa kredīts.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.