Kā veiksmīgi sagatavoties jaunajam studiju gadam?

Skaisti iekārtota vieta mācībām

Kā ierasts, vasara ir tieši tas laiks, kad aktīvi noris jauno studentu uzņemšana augstskolās. Topošajiem studentiem šis ir satraucošs laiks, kurā jāgatavojas lielām dzīves pārmaiņām. Savukārt jau esošie studenti pavisam drīz varēs atgriezties pie ierastā dzīves ritma. Lai pēc iespējas veiksmīgāk sagatavotos jaunajam studiju gadam, esam apkopojuši dažu padomus, kas noderēs kā topošajiem, tā arī jau esošajiem studentiem.

Iepazīsties ar augstskolu
Iepazīsties ar gaidāmajiem studiju kursiem
Iegādājies nepieciešamos mācību materiālus
Parūpējies par ergonomisku mācību zonu
Padomā par ne tikai teorētisko, bet arī praktisko zināšanu apgūšanu

Iepazīsties ar augstskolu

Lai savu nākamo dzīves posmu – studijas – sāktu ar pārliecību un mierīgu sirdi, iepazīsti vietu, kurā pavadīsi vairākus aizraujošus gadus un apgūsi sev tīkamo profesiju. Izpēti augstskolas atrašanās vietu un tās apkārtni, iepazīsties ar studentu organizācijām un citiem pieejamajiem pakalpojumiem. Tāpat jau noskaidro, kur gūsi nepieciešamos mācību materiālus.

Iepazīsties ar gaidāmajiem studiju kursiem

Pirms studiju gada sākuma iepazīsties ar savu studiju programmu un gaidāmajiem kursiem. Tas palīdzēs saprast, kādās tēmas un prasmes jau pavisam drīz apgūsi, un kā tās savstarpēji sasaistās viena ar otru.

Iegādājies nepieciešamos mācību materiālus

Iegādājies visus mācībām nepieciešamos materiālus. Viens no mūsdienu studenta galvenajiem palīgiem veiksmīgā mācību procesā ir uzticams dators. Tāpēc pārliecinies, ka Tava jau esošā vai veikalā izvēlētā ierīce būs lielisks sabiedrotais mācību procesā un ļaus ērti darboties ar visām studiju laikā nepieciešamajām programmām. Tāpat iegādājies printeri, kas Tev sniegs iespēju jebkurā laikā ātri un ērti nodrošināt sev nepieciešamos mācību materiālus arī papīra formātā.

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Parūpējies par ergonomisku mācību zonu

Ergonomiska un patīkama mācību zona ir viena no lietām, par ko noteikti nevajadzētu aizmirst. Tā kā visticamāk daudz laika pavadīsi arī patstāvīgi apgūstot dažādus studiju kursus un pildot uzdotos uzdevumus, svarīgi, lai to darītu ne tikai ērtā, bet arī veselībai draudzīgā vidē. Ja jaunajā studiju gadā dzīvosi kopmītnēs, pārliecinies, ka tajās ir Tavam augumam atbilstošs galds, krēsls un apgaismojums. Tāpat, ja esi savu studiju laiku nolēmis pavadīt kādā citā miteklī, iekārto mācībām atbilstošu zonu galvenokārt parūpējoties par ergonomisku krēslu, galdu un pietiekamu apgaismojumu.

Soma, kurā atrodas dažādas kancelejas preces mācībām

Padomā par ne tikai teorētisko, bet arī praktisko zināšanu apgūšanu

Lai studijās apgūtas zināšanas prastu pielietot arī praktiski, jau tagad vari piemeklēt darba vai prakses vietu, kas sniedz iespēju pilnveidot savas prasmes un gūt noderīgu darba pieredzi sevis izvēlētajā nozarē. Pēc studiju beigām tas Tevi padarīs par konkurētspējīgu darba tirgus dalībnieku.

Ja arī Tu jauno studiju gadu gaidi ar lielu nepacietību un vēlies parūpēties par uzticamām ierīcēm, kā arī ergonomisku mācību zonu un citiem būtiskiem aspektiem, lai studiju laiks noritētu pēc iespējas veiksmīgāk, noderīgi būs Aizdevums.lv finanšu pakalpojumi – naudas kredīts un patēriņa kredīts. Naudas kredīts un patēriņa kredīts ļauj aizņemties līdz pat 15 000 EUR savu vēlmju īstenošanai.

Uzzini arī citus noderīgus padomus mūsu bloga rakstos!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.