Kādu televizoru izvēlēties 2023. gadā?

Sieviete sēž dīvānā un skatās televizoru

Pienācis brīdis jaunam televizoram? Kādu izvēlēties? Kuri parametri un funkcijas ir svarīgas, kam pievērst uzmanību? Un vēl daudz citi jautājumi, ar kuriem sastopamies mirkli pirms jauna televizora iegādes. Turpinājumā aplūkosim, kādu televizoru labāk izvēlēties un ko ņemt vērā, lai izdarītu pareizo izvēli.

Telpa
Izšķirtspēja
Funkcijas
Televizoru modeļi

Telpa

Sākumā svarīgi saprast, kuru telpu vēlaties papildināt ar jaunu televizoru, tā var būt virtuve, viesistaba vai guļamistaba. Virtuvei vispiemērotākie būs televizori, kas ir mazākos izmēros, tālāk ar vidēja izmēra televizoru var ierindot guļamistabu, bet viesistabā piemērots būs liels televizors no 32 līdz 47 collām. Tomēr šis nav vienīgais aspekts, kas jāņem vērā, svarīgs ir arī attālums no dīvāna līdz ierīcei, piemēram, 47 collu lielam televizoram seriālu vai filmu skatīšanos jāveic apmēram 2 metru lielā attālumā. Jāpievērš uzmanība ne tikai tam, lai tas neatrastos pārāk tuvu, bet arī, lai nebūtu pārāk liels attālums.

Priecīga ģimene sēž dīvānā un skatās televizoru

Izšķirtspēja

Šis faktors arī ir svarīgs, jo izšķirtspēja nodrošina patīkamu un baudāmu attēlu kvalitāti. Nevienam nepatīk skatīties blāvus un neskaidrus video rullīšus vai attēlus, piekrīti? Ja Tu izvēlēsies televizoru ar augstu izšķirtspēju, tad ar šo problēmu nesaskarsies. Īpaši svarīga tā ir liela izmēra televizoriem. Kopumā tiek izdalīti 3 šobrīd sastopamākie izšķirtspēju veidi HD, Full HD un 4K Ultra.

Funkcijas

Lielajā piedāvājuma klāstā var apjukt, televizorā var spēlēt spēles, klausīties mūziku, sērfot internetā, kā arī daudzi modeļi tiek veidoti tā, lai ikviens savās mājās varētu sajusties kā kino zālē. Pirms televizora pirkšanas svarīgi apzināties kādam nolūkam to vēlies lietot – spēlēt spēles, baudīt kino vai vienkārši apskatīties jaunākās ziņas. Tas palīdzēs Tev nonākt pie atbilstošiem variantiem, protams, atceries arī par telpu, kurā to novietosi un kāds būs skatīšanās attālums.

Ņemot vērā augošās elektrības cenas, nedrīkst aizmirst par izvēlētā televizora energoefektivitāti. Neaizmirsti, dodoties uz veikalu, izvērtēt, kurš modelis patērēs mazāk elektroenerģiju un būs maciņam draudzīgāks, to noteikti vari vaicāt pārdevējam. Jā, televizori ar augstāku energoefektivitāti ir dārgāki, tomēr ilgākā laika periodā ieguldījums atmaksājas ar mazāku elektrības patēriņu. Ja šobrīd nav brīvu līdzekļu jauna televizora iegādei, noderīgs var būt Aizdevums.lv Naudas kredīts līdz 15 000 EUR.

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Televizoru modeļi

Šobrīd visvairāk izplatīti tādi televizori kā Samsung, Xiaomi, LG un Philips. No šiem zīmoliem visjaunākais ir Xiaomi, tas dibināts 2010. gadā, tomēr tas jau ne vienu vien reizi ir pārsteidzis mūs ar savu ierīču klāstu. Vai zināji, ka tieši LG aizsākumi meklējami vissenāk, proti, 1958. gadā? Tikai agrāk šo zīmolu dēvēja par GoldStar.

Turpinājumā aplūkosim dažus šobrīd populārākos televizoru modeļus:

  • Samsung QE55Q77BATXXH
    Šis ir ļoti jaudīgs modelis, kas nodrošina izcilas un ļoti reālas krāsas, Tu jutīsies tā, it kā pats atrastos tajā vietā, ko redzi ekrānā.
  • Xiaomi Mi TV P1 32″
    Svarīgi pieminēt arī šo modeli, jo tas ir izstrādāts tā, lai tam nebūtu rāmis, kas nodrošinās vēl nebijušu pieredzi. Tāpat šis modelis izceļas ar ļoti labu un bagātīgu skaņu, kā arī “Bluetooth” tālvadības pulti.
  • LG 43UP78003LB
    Šis lieliski derēs tiem, kuriem ir plaša viesistaba, jo televizors ir 55 collas liels. Tas izceļas ar skaidrām un košām krāsām, izskats ir gaumīgs, tādēļ lieliski papildinās jebkuru interjeru un skaņa nodrošinās kinozāles sajūtu.
  • Philips HDR Android TV 50PUS8007/12
    Līdzīgi kā iepriekšējie modeļi arī šis izceļas ar lielisku krāsu un skaņu. Šo televizoru varēsi pārvaldīt ar balsi, kas nodrošina vēl nebijušas ērtības.

Vienmēr lieti noder pakonsultēties ar speciālistu, kā arī apskatīt izvēlēto ierīci klātienē. Konsultanti veikalos noteikti varēs atbildēt uz Taviem jautājumiem.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.