Koncerti un festivāli Latvijā 2023. gada vasarā

Draudzenes ar mašīnu dodas uz festivālu

Pienākusi ilgi gaidītā vasara! Šis laiks nav tikai par to, ka dienas kļūst karstākas un saulainākas, zāle kļūst zaļāka un ziedu smarža priecē ikviena sirdi, šis ir arī laiks, kad mesties piedzīvojumos un apmeklēt dažādus festivālus, kas norisināsies teju visā Latvijā. Kas gan būtu vasara bez iespaidīga festivāla vai koncerta apmeklējuma?

Aizdevums.lv komanda ir izveidojusi apkopojumu par 2023. gada vasaras festivāliem un koncertiem Latvijā, lai palīdzētu Tev saplānot, iespējams, vasaras spilgtāko notikumu!

Zvejnieksvētki Rojā
Prāta Vētra “Gads bez kalendāra”
“Positivus”
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls
“Saldus Saule”
“Holi Music Festival”
“Laima Rendezvous Jūrmala”
“Summer Sound”
“Bauska Taste 2023”
“Laba Daba”
“Tinte”
Progresīvās mūzikas un mākslas festivāls “Progausis”
Bandava – senvēstures un mūzikas festivāls
Grupas MUSIQQ koncerts
“Kartupeļpalma Vējiem Līdzi”
“Ezīšfests 2023”

Zvejnieksvētki Rojā, 8. jūlijs, Rojas pludmale

Šie svētki jau ilgus gadus pieskandina Roju, šogad tie notiks jau 73. reizi. Iespēja izklaidēties būs gan lieliem, gan maziem, varēs baudīt garšīgu ēdienu, ko būs sarūpējuši dažādi uzņēmumi un nevar aizmirst par vienu no tradīcijām – Zivju zupas vārīšanu. Uz skatuves kāps dažādi atpazīstami mākslinieki – Intars Busulis ar Abonementa orķestri, “Mazais Princis”, ”Singapūras Satīns” u.c.

Prāta Vētra “Gads bez kalendāra”, 22. jūlijs, Liepāja

Kurš gan nav dzirdējis par iemīļoto grupu “Prāta Vētra”? Ja netiki uz pagājušā gada tūri “Gads bez kalendāra”, tad nebēdājies, Tu vari paspēt izbaudīt koncertu, jo būs turpinājums!  Daudzi arī noteikti vēlas vēlreiz piedzīvot emocijām bagāto koncertu, kā zināms, tad “Prāta Vētra” veido neaizmirstamus mirkļus vairākiem tūkstošiem apmeklētāju.

“Positivus”, 14.-15. jūlijs, Lucavsalā

Kur tad bez festivāla “Positivus”? Ik gadu šis festivāls priecē vairākus tūkstošus apmeklētāju. Uz “Positivus” skatuves iespējams baudīt gan pasaulē, gan Latvijā atpazīstamu mākslinieku sniegumus, kā arī saklausīt jaunus un mazāk zināmus māksliniekus. Šogad būs sastopams arī kāds jaunums –  COMEDY LATVIA SKATUVE. Tas nozīmē, ka festivālu papildinās stand-up komēdija, improvizācijas teātri un repa improvizācija.

Valmiermuižas etnomūzikas festivāls, 15. jūlijā, Valmiermuižas parkā,  Dzirnavu ielā 1

Šis festivāls ir īpašs, jo Latvijā nav neviena cita tik vērienīga festivāla saistībā ar etnomūziku. Tajā uzstāsies gan pasaulē, gan Latvijā atpazīstami mākslinieki. Festivālā būs sastopamas Skandināvu kultūras vēsmas, ko ienesīs grupa “Torgeir Vassvik Band”, savukārt, Ukrainu pārstāvēs -“Joryj Kłoc”. Tiek uzskatīts, ka no šī festivāla ir iespējams smelties, iedvesmu dzīvesveidam, ko raksturo mūsdienīgums un atvērtība.

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

“Saldus Saule”, 28. un 29. jūlijs, Kalnsētas parks

Kā katru gadu, arī šogad festivālu Saldū raksturo ļoti jauka kopā būšana, dzīves un mūzikas svinēšana. Uz skatuves kāps leģendāri un visiem zināmi mākslinieki, kā arī tādi mākslinieki, kas iepazīti pavisam nesen. Būs gan dažādas atrakcijas, festivāla gadatirgus, bāri un ēdinātāji, gan arī telšu pilsētiņa.

“Holi Music Festival” 29. jūlijā, Lucavsalā

Jūlija beigās Lucavsalu ieskandinās un izkrāsos “Holi Music Festival”. Uzstāsies sabiedrībā iemīļoti mākslinieki, piemēram, “Citi zēni”, “Mazais princis” un daudzi atpazīstami dīdžeji. Būs daudz dažādas aktivitātes visas dienas garumā, neatņemama festivāla sastāvdaļa ir Holi krāsu mētāšana. Tāpēc apmeklējot šo festivālu Tu noteikti iegūsi spilgtas un krāsainas atmiņas.

Apmeklējot šo pasākumu Tev ir iespēja atbalstīt ukraiņus, jo 1 eiro no biļetes summas tiks ziedots biedrībai “Tavi Draugi”.

“Laima Rendezvous Jūrmala”, 28.-30. jūlijs, Dzintaru koncertzāle

Festivāla radītāja ir Laima Vaikule un tas izceļas ar romantiku un izsmalcinātību. Globālu iemeslu dēļ, pēc trīs gadu pauzes, festivāls atgriežas, tādēļ tas būs vēl vērienīgāks un īpašāks. Uz skatuves kāps iemīļotas estrādes leģendas, pasaules mūzikas leģendas un arī jaunie talanti.

Pāris festivālā uzcēluši telti un atpūšas tajā

“Summer Sound”, 4.-5. augusts, Liepājas pludmalē

Šis ir festivāls, kas daudziem jau kļuvis par neatņemamu vasaras sastāvdaļu, šogad tas norisināsies 11. reizi un, nu, jau tas kļuvis par lielāko festivālu Latvijā. Tas norisinās ļoti skaistā vietā – Liepājas pludmalē. Pagājušajā vasarā “Summer Sound” Liepājā pulcēja 40 tūkstošus apmeklētāju.Tev būs iespējā izbaudīt 70 pašmāju un pasaulē zināmu mākslinieku koncertus, dažādus šovus un atrakcijas.

“Bauska Taste 2023”, 4. un 5. augusts, Bauskas Pilskalna parka estrāde

Bauska tiek uzskatīta par pilsētu, kur satiekas. Varbūt festivāls “Bauska Taste” ir lieliska iespēja, kur satikties ar saviem draugiem vai ģimeni un lieliski pavadīt laiku? Šogad tas norisināsies piekto reizi, uz skatuves kāps populāri Latvijas mākslinieki un grupa no Lietuvas. Festivāla teritorijā atradīsies divas skatuves, atpūtas stūrīši, bezmaksas telšu pilsētiņa un bērnu zona.

“Laba Daba”, 4.-6. augusts, Ratnieki, Līgatnes pagasts, Cēsu novads

Šajā festivālā ne tikai varēs baudīt mūziku, bet arī noskatīties vismaz 10 teātra izrādes, kino, izbaudīt dzeju lasījumus, piedalīties radošajās darbnīcās, sporta spēlēs un izstaigāt amatniecības tirgu.

Festivālu papildinās Latvijā zināmi mākslinieki kā “Dzelzs vilks”, “Oranžās brīvdienas”, “Jumrava”, duets “Čipsis un Dulais” kopā ar “Big Bang” un citi. Programmu papildinās arī ārzemju mākslinieki no Norvēģijas, Lietuvas, Vācijas un Izraēlas.

“Tinte”, 12. augusts, Valmiermuižas parks

Šis būs šogad lielākais mūzikas festivāls Vidzemē, tajā uzstāsies Ukrainas mūzikas grupa, kas pagājušajā gadā plūca uzvaras laurus Eirovīzijā. Organizatori strādā pie tā, lai izveidotu īpašu skatuves instalāciju, kas apmekētājiem nodrošinātu kvalitāti gan redzamībā, gan skaņā. Uz skatuves kāps tādi mākslinieki kā DJ Dubra, Edavārdi un Čižiks, Deniss, kā arī dīdžeji Toms Grēviņš, Egons Reiters, Magnuss Eriņš, All-viss, Funky DJ Elegant un būs arī vēl citi pārsteigumi.

Progresīvās mūzikas un mākslas festivāls “Progausis”, 11.-13. augusts, Cēsu novads, Kaives pagasts, Kaive, Kaives muižas parks

Šis festivāls ir salīdzinoši jauns, jo šogad norisināsies otro reizi. Šeit varēs izbaudīt mūziku, ko ikdienā nesastopam – neordināru akadēmisko mūziku, izsmalcinātu progmetālu, klasisku ārtroku, modernu džezroku u.c.

Bandava – senvēstures un mūzikas festivāls, 18.-20. augusts, Bandava, Kazdangas pagasts, Dienvidkurzeme

Šis arī ir salīdzinoši jauns festivāls, jo šogad notiks otro reizi, to var raksturot kā nelielu un mājīgu pasākumu. Šis festivāls ietver vēsturiskas noskaņas, jo galvenais vadmotīvs ir saistīts ar kuršiem un viņu dzīvi dzelzs laikmetā. Galvenais festivāla mērķis – popularizēt Kurzemes kultūrvēsturiskās saknes.

Grupas MUSIQQ koncerts, 19. augustā, Zeit radošais kvartāls Līgatnē

Grupa, kas pastāv jau 14. gadus, augustā ieskandinās Līgatni. Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris daļai asociējas ar grupu “MUSIQQ”, bet citai daļai ar grupu “Bermundu Divstūris”. Kā ir ar Tevi? 19. augustā vari lieliski pavadīt vakaru baudot mākslinieku sniegumu.

“Kartupeļpalma Vējiem Līdzi”, 19. augustā, Kultūras namā “Wiktorija”, Liepājā 

Šī festivāla pirmsākumi meklējami Salaspilī. Programmas veidotājs Uldis Rudaks māksliniekus, kuri kāps uz skatuves izvēlas pēc īpašiem kritērijiem –  lai par šo mākslinieku sniegumu viņš būtu gatavs ar savām asinīm parakstīties.

“Ezīšfests 2023”, 26. augustā, Tallinas ielas kvartālā

Festivāls Rīgā, kurš ikvienam apmeklētājam palīdz grandiozi noslēgt vasaru ar dziesmām, dejām, aktivitātēm un izklaidēm visas nakts garumā. Festivālā būs sešas skatuves uz kurām kāps “Pērkons”, “Inokentijs Mārpls”, Prusax, “Krata”, “PND”, Zeļģis, “Čipsis un Dullais”, Vēbere un Arutjunjans, Elizabete Balčus, “Gapoljeri”, Diona, “Grupa Jānis” un arī Latvijā zināmi dīdžeji.

Uz tikšanos!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.