Terases un balkona iekārtošana – kas jāņem vērā?

Labiekārtota atpūtas zona uz terases no kuras paveras skaists skats uz pagalmu

Pateicoties plašajam āra mēbeļu klāstam, terasi vai balkonu ir iespējams iekārtot atbilstoši ikviena gaumei. Ne tikai mēbeļu daudzveidība ietekmē terases izskatu, bet arī nolūks kādam vēlies to izmantot. Iespējas ir daudz un dažādas – terase, balkons vai lodžija var kalpot kā kafijas un brokastu baudīšanas vieta, kā vieta, kur lasīt grāmatu, vingrot, strādāt vai pat uzņemt ciemiņus. Vai neizklausās lieliski? Tomēr joprojām ir terases un balkoni, kuras nav labiekārtotas, tās tiek izmantotas mantu glabāšanai, veļas žāvēšanai un citām lietām. Ja esi līdzīgā situācijā un vēlies atjaunot savas terases izskatu, tad Tev palīdzēs šis raksts!

Āra mēbeles, terases un balkona remonts
Āra terases dizains un balkona interjers
Terase un balkons: kas jāņem vērā par kopšanu?

Āra mēbeles, terases un balkona remonts

Terase, balkons vai lodžija noteikti jāpapildina ar mēbelēm, kas paredzētas uzstādīšanai ārā, jo tās ir izturīgākas. Svarīgs faktors ir vietas platība, ja tā nav pārāk liela, tad jāizvēlas kompaktākas mēbeles, kas neaizņem pārāk daudz vietu, kā arī ir salokāmas un pielāgojamas dažādām vajadzībām.

Terases mēbeles mūsdienās ir ļoti modernas, daudzas pat izskatās pēc iekštelpu mēbelēm, tādēļ, ja vēlies saglabāt arī terasē vienotu un estētisku stilu, tad vari to īstenot. Protams, Tu vari būt radošs un spilgts, izveidojot pavisam pretēju stilu tam, kāds ir iekštelpās. Tādā gadījumā uz Tavu balkonu, iespējams, atskatīsies gandrīz katrs garāmgājējs.

Terases vai balkona remontēšanai var izmantot dažādus materiālus. Grīdas segumam var izmantot flīzes, koka dēļus, terases dēļus vai pat mākslīgo zāli. Ja telpa un tās platība ļauj, tad var pie sienas pielikt plauktus, nepieciešamības gadījumā var arī balkonu vai lodžiju iestiklot. Šajos un vēl citos jautājumos Tev noteikti palīdzēs attiecīgās nozares speciālisti un specializēto veikalu konsultanti. Tad, kad viss būs izremontēts, varēsi ķerties klāt pie balkona mēbelēm.

Terase ar skaisti ierīkotu atpūtas zonu

Āra terases dizains un balkona interjers

Neaizmirsti par dažādiem sīkumiem un interjera elementiem, tas ieviesīs terasē vēl mājīgāku sajūtu. Piemēram, tekstils, izvēlies terasi papildināt ar pledu, dekoratīviem spilveniem vai nelielu paklāju. Svarīgi pievērst uzmanību, lai tekstila elementi būtu viegli kopjami un tādi, kuriem nekaitē mitrums. Tāpat mājīguma sajūtu piešķirs augi un dažādi ziedi, kurus vari iestādīt puķu podā un novietot uz zemes vai palodzes. Gan terase, gan balkons ir arī lieliska vieta, kur audzēt kādus zaļumus, dārzeņus vai ogas, protams, ja platība to atļauj.

Lielisks papildinājums ir arī dažādi gaismas objekti – lampiņu virtenes, galda lampas, LED lampas vai sveces. Ja izvēlies sveces, tad tām noteikti jāpiemeklē kāds atbilstošs svečturis, kas to pēc iespējas vairāk nosedz. Siltos vasaras vakaros, iespējams, vislabāk noderēs tieši odu sveces. Mūsdienās plaši pieejami gaismas objekti, kuri pa dienu uzlādējas no saules, tādēļ nav jādomā par baterijām vai elektrības pieejamību uz terases.

Terases iekārtošana iespējama daudz un dažādos veidos, tā var būt arī lieliska aktivitāte visai ģimenei.

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Terase un balkons: kas jāņem vērā par kopšanu?

Protams, arī terasi un balkonu nepieciešams regulāri uzkopt, tādā veidā balkona mēbeles un citi segumi saglabātos daudz ilgāk. Siltajai sezonai noslēdzoties, atceries par ģenerālo uzkopšanu, lai terasi rūpīgi sagatavotu aukstajam periodam. Noņem visus tekstila izstrādājumus un interjera elementus. Iesakām papētīt arī dažādu augu un krūmu klāstu, jo vairākiem no tiem rudens ir labvēlīgākais stādīšanas laiks.

Terases vai balkona labiekārtošanai Tev var palīdzēt Aizdevums.lv naudas kredīts līdz 15 000 EUR vai, ja plāno lielākus darbus, tad kredīts remontam, kas pieejams līdz 25 000 EUR. Vai sapņo par terasi, balkonu, lodžiju, uz kuras baudīt rīta kafiju, lasīt grāmatu vai uzņemt ciemiņus? Mēs esam par jaunām idejām un pārmaiņām!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.