Ventilators vai kondicionieris – kuru labāk izvēlēties?

Virtuvē darbojas gaisa kondicionieris.

Siltajā sezonā viens no faktoriem, kas būtiski var pazemināt Tavu ikdienas komforta līmeni, ir sakarsušas telpas. Karstā saule uzturēšanos iekštelpās padara nepatīkamu, tāpēc, lai vasarā tieši iekštelpas būtu tā vieta, kur vari justies patīkami un meklēt glābiņu no svelmes, ir pieejami dažādi telpu atvēsināšanas risinājumi.

Lai palīdzētu izvēlēties Tavām vajadzībām un iespējām piemērotāko telpu atvēsināšanas iekārtu, esam šajā Aizdevums.lv bloga rakstā apkopojuši būtiskāko informāciju par ventilatoriem un kondicionieriem.

Ventilators: galvenie plusi un mīnusi

Kondicionieris: galvenie plusi un mīnusi
Kādos gadījumos dot priekšroku ventilatoram?
Kad telpu atvēsināšanai noderīgāks būs kondicionieris?
Nozīmīgs ieguldījums Tavā komfortā un labsajūtā

Ventilators: galvenie plusi un mīnusi

Paaugstināta gaisa temperatūra iekštelpās var negatīvi ietekmēt pašsajūtu un arī darbspējas. Tādos gadījumos palīgā var nākt gaisa ventilators. Tā ir salīdzinoši vienkārša ierīce par pieejamu ceu, kas var nest būtisku pienesumu Tavam ikdienas komfortam. Lai gan ventilators nav pats efektīvākais veids, kā atvēsināt telpu, tas pietiekami veiksmīgi nodrošina labu gaisa plūsmu, kas rada patīkamu vēsuma sajūtu. Būtiski ir arī tas, ka ventilatotiem ir pieejams plašs modeļu klāsts – galda, grīdas, rokas, griestu un citi, kas ļaus piemeklēt savam komforta līmenim nepieciešamo risinājumu, kā arī ierīci operatīvi pārvietot nepieciešamajā vietā un pozīcijā. Ventilatora konstrukcija un montāža parasti ir samērā vienkārša, tāpēc, karstajai sezonai noslēdzoties, varēsi ātri un ērti to izjaukt un noglabāt.

Neskatoties uz daudzajām priekšrocībām, liela izmēra telpās viena ventilēšanas ierīce nespēs sniegt vēlamo efektu. Kā arī reizēm ventilatora radītā gaisa plūsma var radīt pat diskomfortu, ja, piemēram, nav veikta ventilatora apkope vai arī telpas sen nav tīrītas, jo tad ierīce pūš ne tikai gaisu, bet arī izplata putekļus.

Kondicionieris: galvenie plusi un mīnusi

Kondicionieris, savukārt, ir labs risinājums telpas atdzesēšanai, jo viena no tā galvenajām funkcijām ir vēsuma ražošana. Ja aukstais gaiss, kuru rada kondicionieris kādu apsvērumu dēļ traucē, to var izmantot tikai kā ventilatoru, jo ar šādu papildu funkciju ir aprīkots vairums modeļu. Labs kondicionieris var būt noderīgs un ilgmūžīgs ieguldījums telpu komforta līmeņa paaugstināšanai gan vasarā, gan ziemā. Daži modeļi spēj telpu ne tikai atdzesēt, bet arī sasildīt, ja āra gaisa temperatūra nenokrīt zemāk par -15 °C.

Dodot priekšroku kondicionierim, jāņem vērā, ka šis gaisa atvēsināšanas risinājums ir dārgāks ne tikai iegādes ziņā. Arī tā ikdienas uzturēšana prasa ieguldījumus. Kondicionierim ir nepieciešams veikt ikgadēju apkopi, regulāri mainot un tīrot filtrus, lai nodrošinātu to, ka tas strādā pēc iespējas efektīvāk. Tas var radīt papildu izdevumus Tavam maciņam.

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Kādos gadījumos dot priekšroku ventilatoram?

Ventilators vēlamo efektu sniegs telpās ar mazāku platību. Ņemot vēra telpas izmēru, ir ieteicams izvēlēties atbilstošas jaudas un veida ventilatoru. Tas var būt galda, grīdas vai griestu ventilators, kas nodrošinās telpas atvēsināšanu. Ventilators būs piemērotāks un veselībai nekaitīgāks risinājums ģimenēm ar maziem bērniem, jo atšķirībā no gaisa kondicioniera tas neražo aukstu gaisu, kas var veicināt saaukstēšanos.

Domājot par Tev piemērotākajiem telpu atvēsināšanas risinājumiem, ņem vērā, ka ventilators ir lētāks – tā iegāde un uzstādīšana prasīs mazākus ieguldījumus nekā kondicioniera ierīkošana. Arī ventilatora elektrības patēriņš, salīdzinot ar kondicionieri, ir zemāks, tāpēc tā izmantošana neradīs būtisku pieaugumu elektrības rēķinā.

Uz galda stāv ventilators.

Kad telpu atvēsināšanai noderīgāks būs kondicionieris?

Gaisa kondicionieris ir piemērots efektīvai lielāku telpu atvēsināšanai. Protams, atkarībā no platības, ir jāizvēlas atbilstošas jaudas modelis. Liela izmēra telpās efektīvu gaisa atvēsināšanu nodrošinās stacionārais kondicionieris. Savukārt, telpās, kurās šo gaisa atvēsināšanas ierīci iebūvēt nav iespējams, vēlamos rezultātus sniegs arī mobilais jeb pārvietojamais kondicionieris. Tas ir ne tikai lētāks, bet arī vieglāk uzstādāms risinājums, kas sniedz gandrīz tikpat efektīvu rezultātu kā stacionārais modelis. Jāpiemin arī tas, ka kondicionieris būs optimālāka izvēle telpās, kurās bieži uzturas cilvēki ar elpceļu alerģijām, jo ierīcē iebūvētais filtrs nodrošina tīru gaisa plūsmu, palīdzot atvieglot alerģiju simptomus.

Nozīmīgs ieguldījums Tavā komfortā un labsajūtā

Neatkarīgi no tā, kāda veida telpu atvēsināšanas risinājumu esi izvēlējies savam dzīvoklim, birojam vai citai telpai, ņem vērā, ka, iegādājoties uzticama ražotāja un augstas kvalitātes ierīci, Tu veic būtisku investīciju savā dzīves kvalitātē – un tā noteikti atmaksāsies jau šajā sezonā.

Samazinot telpu gaisa temperatūru līdz optimālam komforta līmenim, uzlabosies Tava pašsajūta, darbspējas, arī miega kvalitāte. Moderns, jaudīgs un ar plašu funkcionalitāti aprīkots ventilators vai kondicionieris šo telpu atvēsināšanas darbu spēs paveikt daudz efektīvāk. Protams, šāda ierīce maksās vairāk nekā budžeta varianti. Tomēr, ņemot vērā, cik daudz neērtību sagādā uzkarsušas telpas, labāk vienreiz ieguldīt  lielākus naudas līdzekļus uzticamā ierīcē, kas lieliski darbosies daudzus gadus, aiztaupot ikgadējus izdevumus par zemākas kvalitātes ierīcēm ar īsu darbmūžu.

Ja arī Tu vēlies iegādāties kvalitatīvu un savām vajadzībām pielāgotu telpu atvēsināšanas ierīci, bet šobrīd Tev nav pieejami brīvi naudas līdzekļi šādam pirkumam, iepazīsties ar Aizdevums.lv finanšu pakalpojumu klāstu. Patēriņa kredīts Tev var nodrošināt naudas summu no 300 līdz par 10 000 EUR jebkuru savu vajadzību un mērķu īstenošanai. Tajā skaitā arī ventilatora un kondicionēšanas iekārtu iegādei un uzstādīšanai.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.