Kredīts mājoklim - nebanku kreditētāju vai banku naudas aizdevumi

Pāris priecājas par iegādāto mājokli aizdevumā.

Pēdējo gadu laikā arvien biežāk cilvēki izvēlas saņemt naudas aizdevumus tieši pie nebanku kreditētājiem, lai varētu iegādāties sen kārotās preces vai pakalpojumus. Protams, arī neplānotos gadījumos, piemēram, kad saplīsis uzticamais auto vai ir nepieciešams steidzami veikt dažādus medicīniskos pakalpojumos – izvēle noslieksies par labu nebanku kredītiem to operatīvās izskatīšanas dēļ. Bet, kurš – banku vai nebanku naudas aizdevums, ir piemērotāks, kad tas ir nepieciešams jūsu mājoklim? Pašsaprotami katram aizņemšanās gadījumam ir nepieciešama individuāla izskatīšanas pieeja, taču šajā rakstā piedāvājam ielūkoties nebanku kreditētāju un banku mājokļu kredītu piedāvājumos. Iepazīsties ar mūsu sagatavoto rakstu, iespējams, tieši tas palīdzēs jums izdarīt pareizo izvēli attiecībā uz mājokļa iegādes, remonta vai iekārtošanas kreditēšanu! 

Naudas aizdevums mājoklim – no patēriņa kredīta līdz hipotekārajam kredītam
Nebanku kreditētāju vai banku naudas aizdevumi mājoklim?
Kredīts dzīvokļa remontam vai iekārtošanai – piedāvājumu salīdzināšana 

Naudas aizdevums mājoklim – no patēriņa kredīta mājokļa labiekārtošanai līdz hipotekārajam kredītam mājokļa iegādei

Gan nebanku kreditētāji, gan bankas piedāvā plašu naudas aizdevumu izvēli jeb pakalpojumu klāstu attiecībā uz mājokļiem. Kad domājam par mājokļa iegādi kredītā, protams, vispirms domājam par kredīta ņemšanu bankā. Turpretī, ja nepieciešama salīdzinoši mazāka naudas summa remontam vai dzīvokļa iekārtošanai, tad izvēles iespējas ir krietni lielākas gan pie banku, gan nebanku kreditētājiem. Kā patērētājam izlemt, kādos gadījumos vērsties pie banku vai nebanku aizdevēja?Attiecībā uz mājokļu kredītiem, bankās vislielākais pieprasījums ir tieši pēc hipotekārajiem kredītiem, kas tiek piešķirti nekustamā īpašuma iegādei. Hipotekārie kredīti tiek izsniegti uz termiņu līdz 40 gadiem, tāpēc tas ir piemērots gadījumos, kad ir nepieciešams aizdevums par lielāku summu mājas, zemes vai dzīvokļa iegādei, kā arī celtniecībai vai remontam. Arī banku pakalpojumu klāsts attiecībā uz mājokļu kredītiem turpina paplašināties. Piemēram, sadarbībā ar Altum piedāvājot valsts galvotos kredītus mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem vai jaunajiem speciālistiem. Turklāt, arī banku pakalpojumu klāstā ir patēriņa kredīti mājokļiem, kas atšķirībā no hipotekārajiem kredītiem neprasa ieķīlāt nekustamo īpašumu un pat nepieprasa pirmo iemaksu, taču tiem ir jau noteikti aizdevuma “griesti”, kas atšķiras kreditoru vidū.

Mājiņa balansā ar naudu.

Savukārt pie nebanku kreditētājiem cilvēki vēršas gadījumos, kad nav nepieciešama, piemēram, vairākos desmitos tūkstošos mērāma aizdevuma summa un naudu vajag saņemt operatīvi. Šis princips visbiežāk attiecas arī uz nebanku kreditētāju piedāvātajiem kredītiem mājokļiem. Ja piedāvāta naudas summa ir pietiekama jūsu ieceru īstenošanai, tad nebanku kreditētāju piedāvātie patēriņa naudas kredīti var tikt izmantoti visdažādāko mājokļa labiekārtošanas vai remonta darbu veikšanai. Attiecīgi galvenā atšķirība ir tieši aizdevumam pieejamā naudas summa un kredīta noformēšanas process – ja vēlaties pārplānot un iekārtot jaunu virtuvi, tad nebanku kreditētāju piedāvājums, visticamāk, būs pareizā izvēle.

Arvien biežāk pie nebanku kreditoriem vēršas arī klienti, kuriem ne tikai nepieciešams finansējums mājokļa labiekārtošanai, bet arī nepieciešami līdzekļi mājokļa iegādes pirmās iemaksas segšanai. Proti, ja naudu nav iespējams sakrāt vai aizņemties, piemēram, no ģimenes vai draugiem, tad ir iespēja saņemt kredītu pirmās iemaksas apmaksai, kas attiecīgi ļaus tikt pie nepieciešamā hipotekārā kredīta. Tādējādi arī nebanku kreditētāju patēriņa kredīta pielietojums kļūst aizvien plašāks, atbilstoši ikviena patērētāja vajadzībām. 

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

Nebanku kreditētāju vai banku naudas aizdevumi mājoklim?

Mājokļa kredītu gan patēriņa, gan hipotekāro kredītu piedāvājums ir patiesi plašs. Jautāsiet, kā vislabāk izdarīt izvēli? Kredītu un tā veidu, kas piemērots tieši jūsu iespējām un vajadzībām, var atrast, veicot izpēti jeb kredītu piedāvājumu salīdzinājumu. Lai izpēti sāktu un atbildīgi pieņemtu lēmumu, svarīgi noteikt kredīta mērķi – kāpēc jūs plānojat aizņemties naudu, kā ar to plānojat rīkoties un kādu rezultātu vēlaties panākt? Attiecīgi mājokļu kredītu mērķi var būt sekojoši: iegādāties īpašumu vai labiekārtot to. Kad naudas aizdevuma mērķis ir noskaidrots, izplānojiet, cik ilgs laiks jums būtu nepieciešams tā atmaksai, kā arī, cik ātri naudas aizdevumu jums ir nepieciešams saņemt? Visbiežāk patēriņa kredīti mājokļa labiekārtošanai ir pieejami līdz 15 000 EUR ar atmaksas termiņu līdz pat 84 mēnešiem. Savukārt banku hipotekārie kredīti privātpersonām mājokļu celtniecībai vai iegādei līdz, piemēram, 200 000 EUR ar atmaksas termiņu līdz 30 gadiem. Kad atbildes uz iepriekš minēto ir iegūtas, tad tālākā rīcība – vai pētīt banku vai nebanku kreditoru piedāvājumus ir skaidra. Nākamais solis ir turpināt veikt izpēti, lai noskaidrotu, kuri kreditoru izvirzītie nosacījumi ir jums vienkāršāk izpildāmi un pat elastīgāki. Izvērtējiet, cik daudz laika un pūļu esat gatavi veltīt, lai uzsāktu, piemēram, bērnistabas iekārtošanu.

Naudas aizdevums, kas palīdz veikt mājokļa remontu. 

Kredīts dzīvokļa remontam vai iekārtošanai – piedāvājumu salīdzināšana

Kad noteikts nepieciešamā naudas aizdevuma mērķis, seko piedāvājumu atrašana, izvērtēšana un pieteikšanās kredītam. Šis izpētes posms ir vienlīdz svarīgs gan izvērtējot nebanku gan banku piedāvājumus. Noteikti ieteicams izvēlēties vismaz trīs līdz piecus piedāvājums, lai vispirms iepazītos ar nozares tendencēm un attiecīgi atrast pašu izdevīgāko piedāvājumu. Jā, tas noteikti prasīs nedaudz laika, lai aizņemtos atbildīgi, svarīgi izvērtēt ne tikai savas finanšu iespējas, bet arī dažādu pakalpojumu sniedzēju piedāvājumus.

Nereti ikvienam no mums var gadīties situācija, kad lēmums ir jāpieņem operatīvi. Piemēram, ja esat uzsācis remontdarbus un pēkšņi pietrūkst līdzekļi tā pabeigšanai, tad noteikti pievērsiet uzmanību kreditētājiem, kas aizdevuma piešķiršanu izskata operatīvi. Tādējādi paturot prātā savu mērķi, varēsiet ietaupīt savu laiku uz piedāvājumu izskatīšanu, kas noteikti nebūs aktuāli. Protams, arī situācijas, kad lēmumu nepieciešams izdarīt operatīvi, nepieciešams veikt salīdzinājumu. Šādas situācijās izpēti varat sākt ar kredītu kalkulatoriem, jo tie indikatīvi sniegs jums informāciju par iespējamo aizdevumu summu, apmaksas termiņu un ikmēneša maksājumu. Droši izmantojiet arī kreditoru sniegtās konsultāciju iespējas, kas ir pieejamas telefoniski, internetā vai arī klātienē klientu apkalpošanas centros. 

Kuru no kreditēšanas veidiem tu izvēlētos sava mājokļa remontam? Ja vēlies uzzināt arī citus noderīgus ieteikumus, iepazīsties ar mūsu mājokļa padomu sadaļu!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.