Prāto, kā visizdevīgāk iekārtot dzīvokli? Padomi, kā ietaupīt naudu uz remontu.

Skaisti iekārtots dzīvoklis dzeltenos un pelēkos toņos.

Pienācis laiks pārmaiņām? Domā, kā visizdevīgāk iekārtot dzīvokli, bet tajā pašā laikā prāto, kā ietaupīt naudu uz remonta izmaksām? Mājokļa remontēšana un labiekārtošana ir laikietilpīgs un finansiāli izaicinošs process, tomēr kaut reizi dzīvē ļoti nozīmīgs. Kaut vai, lai tikai atsvaidzinātu dzīvokļa sienas vai kādas istabas kopskatu.

Lai arī mēs spētu piedāvāt Tev finansiālu risinājumu (remonta kredītu) dzīvokļa pārvērtībām, tomēr mazam remontam Tev varētu arī pietikt ar saviem līdzekļiem, ja spēsi visu izplānot un izrēķināt!

Lūk, praktiski padomi, kā izremontēt un iekārtot dzīvokli, ja budžetam tiek atvēlēti no viena līdz pāris tūkstošiem:

Lielā plānošana – ar ko sākt, remontējot un iekārtojot dzīvokli
Budžeta sastādīšana un naudas ietaupījumi
Prioritāšu izvērtēšana, remontējot un iekārtojot istabas
Rēķināšana un izpēte – kā ietaupīt naudu uz dzīvokļa remontu un labiekārtošanu
Izmaksu salīdzināšana un vispiemērotāko piedāvājumu atrašana
Sāc iekārtot savu dzīvokli! 

Lielā plānošana – ar ko sākt, remontējot un iekārtojot dzīvokli

Domājot par to, kā visizdevīgāk remontēt un iekārtot dzīvokli, pirmais solis būtu plāna sastādīšana, kas palīdzēs turpmākajos soļos izdarīt izvēli. Ar mājokļa remonta plānošanu un īstenošanu nevajadzētu steigties un būtu svarīgi pārdomāt katru pozīciju. Turklāt svarīgs solis, ko būtu jāpatur prātā, sastādot budžetu, vai spēsi remontu paveikt pats vai būs jāiesaista palīgspēks.

Aizdevums.lv – Remonta kredīts līdz 25 000 EUR

Budžeta sastādīšana un naudas ietaupījumi

Vissvarīgākais solis plānošanā būtu budžeta noteikšana – cik daudz naudas Tu vari un, galvenais, gribi atvēlēt remontam? Sastādot budžetu, vienmēr izvērtē savas iespējas, piemēram, nereti finansiāli palīdzēt var ģimene vai draugi, tāpat arī var vērsties pie finanšu iestādēm, kas piedāvā kredītu remontam. Turklāt katru mēnesi novirzot konkrētu summu no ienākumiem Tu spēsi sakrāt naudu nepieciešamajam. Iesakām arī ieskatīties mūsu bloga rakstā par to, kā ietaupīt naudu ikdienā. Papildus palīdzības meklēšana ir atkarīga no tā, cik steidzami ir nepieciešami remonta darbi dzīvoklī. Vienmēr ierēķini arī neparedzētus tēriņus, rezervē atstājot vismaz 10% no atvēlētā budžeta. 

Prioritāšu izvērtēšana, remontējot un iekārtojot istabas

Kad budžets ir sastādīts, tad plāna ietvaros Tev ir jāsaprot, kas tieši Tevi neapmierina dzīvoklī un ko vēlētos mainīt tajā. Izvēlies pamata toni savam dzīvoklim un 2-3 blakus toņus, kas kopā izskatīsies labi. Paturot prātā to, ka budžets ir ierobežots, kā prioritātes būtu jāizvirza dārgākos dzīvokļa elementus, piemēram, sienas un grīdas, un to esošais stāvoklis.

Maza budžeta ietvaros Tev nesanāks izremontēt visu dzīvokli, tāpat arī šī budžeta ietvaros nevarēsi iekļaut vannas istabas vai virtuves remontu, jo šīm telpām ir nepieciešami apjomīgāki darbi, kas rezultējas lielākos izdevumos.

Padoms: Ja domā par to, kā lēti izremontēt visu dzīvokli, tad sāc ar jau iesākto plānu – izremontē vissvarīgākos dzīvokļa elementus vai telpas un, kad tās ir pabeigtas, tad ķeries klāt nākamo telpu remonta plānošanai un īstenošanai.

Sāc ar sienām! Apskaties, kādā stāvoklī ir Tava dzīvokļa sienas – vai tās ir taisnas? Ja tās nav līdzenas, tad ieteicams būtu līmēt tapetes. Vislabāk izvēlēties krāsojamās tapetes, tādējādi varēsi ātri un viegli nomainīt sienas krāsu, ja radīsies šāda vēlme. Taisnu sienu gadījumā vari izvēlēties arī krāsošanu ar ūdensnoturīgu krāsu.

Meistars maina grīdas segumu.

Grīdas seguma maiņa būs jāatstāj lielākam remonta budžetam, tomēr Tu vari nomainīt esošas grīdas izskatu ieviešot vai nomainot esošos paklājus. Atceries par pamata toni, ko esi izvēlējies dzīvoklim, vai paklāja nokrāsas saskanēs ar to?

Ievērojami atsvaidzināt telpas var arī kādas mēbeles nomaiņa, piemēram, iekārtot viesistabu var ar jaunu dīvānu vai virtuvi ar jaunu ēdamgaldu, tomēr paturi prātā budžeta robežu. Arī esošā dīvāna izskatu var atsvaidzināt kā, piemēram, nomainot dekoratīvos spilvenus, kuri labi iederētos ar jaunajiem krāsu toņiem istabā.

Jaunu gaismas objektu uzstādīšanu arī vari iekļaut šī budžeta ietvaros. Turklāt, izvēloties LED spuldzes, Tu ietaupīsi arī uz elektrības patēriņu. Jauns gaismas tonis var pamainīt kopējo dzīvokļa izskatu.

Par pāri palikušajiem līdzekļiem no budžeta vari nomainīt vai ieviest dizaina elementus, piemēram, fotoattēlus rāmjos, skapīšu un istabas durvju rokturus, vāzes un citas interesantas dizaina lietas, kas saskan ar izvēlētajiem toņiem. Smelties idejas vari internetā!

Neaizmirsti beigās sastādīt sarakstu ar vajadzīgajiem instrumentiem, materiāliem, mēbelēm un dizaina lietām. 

Rēķināšana un izpēte – kā ietaupīt naudu uz dzīvokļa remontu un labiekārtošanu

Līdz ar budžeta sastādīšanu un prioritāšu izvirzīšanu nākamie soļi liksies krietni vieglāk izpildāmi. Pirms paša remonta īstenošanas būtu nepieciešams pārliecināties par to, vai visām vēlamajām pozīcijām, ko esi ieplānojis remontēt vai mainīt, pietiks naudas. Lai to panāktu, būs jāveic izpēte. 

Vīrietis veic remontu mājās pats ar mērķi ietaupīt naudu.

Izmaksu salīdzināšana un vispiemērotāko piedāvājumu atrašana

Vadoties pēc saraksta ar visām nepieciešamajām lietām, sāc meklēt veikalus, kuros to visu varēsi iegādāties. Dodoties pirmajā izpētē kādā no būvmateriālu veikaliem, pieraksti cenas katrai pozīcijai, lai aptuveni zinātu kopējās izmaksas. Apzinoties summu, noteikti uzdosi jautājumu, kā ietaupīt naudu kādā no pozīcijām?

Mēs iesakām vairākus variantus, kas Tev varētu palīdzēt:

– izpēti mēbeļu un būvmateriālu internetveikalus, tādējādi spēsi arī salīdzināt cenas un izvēlēties visizdevīgāko piedāvājumu; 

– meklē izdevīgus piedāvājumus un izpārdošanas; 

– ielūkojies sludinājumos, jo nereti cilvēki tirgo būvmateriālus, kas palikuši pāri no viņu remonta; 

– ja esi izvēlējies remonta veikšanai meistaru, tad dodies ar viņu kopā uz veikalu. Tādā veidā Tu varēsi pārliecināties, vai ir viss nepieciešamais un vai nenopērc ko lieku, kā arī nereti meistari iesaka lētākas alternatīvas.  

Sāc iekārtot savu dzīvokli!

Kad viss augstāk minētais ir nokārtots, tad vari beidzot ķerties pie remontēšanas un labiekārtošanas. Galvenais, neaizmirsti, ka nevajag steigties – labāk ir septiņas reizes nomērīt un vienreiz nogriezt!

Lai izdodas iecerētais!

Citus noderīgus ieteikumus meklē Aizdevums.lv blogā!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.