Skaistākās vietas Latvijā: 7 galamērķi, kur aizbraukt brīvdienās ar bērniem 2021. gadā

Ģimene priecājas, jo zina, kur doties brīvdienās.

Vai Tev jau ir idejas, kur aizbraukt brīvdienās? Brīvdienas ir īstais laiks, lai atslēgtos no darba ikdienas un veltītu laiku ģimenei. Aizdevums.lv piedāvā sešus galamērķus, kur pavadīt brīvdienās ar bērniem un izbaudītu skaistas un interesantas vietas Latvijā.

Laumu dabas parks
Vienkoču parks
Cēsu pils
Turaidas pils
Lielā Ķemeru tīreļa taka
Tērvetes dabas parks
Čertoka ezers jeb Velnezers 

1. Laumu dabas parks

Laumu dabas parks, kas atrodas Talsu novadā, spēs iepriecināt ģimenes ar bērniem, kurām patīk izzinošas aktivitātes un miera baudīšana dabā. Laumu dabas parks noteikti ir lielisks galamērķis, kur aizbraukt brīvdienās vasarā! Parks piedāvā vairākas specializētas dabas procesu izzinošas takas: Bišu, Putnu, Meža un Augu taku. Turklāt Laumu dabas parks piedāvā arī disku golfa parku nedaudz aktīvākām brīvdienām! 

Vairāk par to, kā pavadīt brīvdienas Laumu dabas parkā, atradīsi dabas parka mājaslapā

Aizdevums.lv – Naudas kredīts līdz 15 000 EUR

2. Vienkoču parks

Vienkoču parks būs lieliska atpūta, kur aizbraukt brīvdienās visai ģimenei, pie Līgatnes upes. Parks piedāvā dabas takas ar dažādiem tematiskiem apskates un izziņas objektiem, piemēram, vēsturisku muižu un citu ēku maketus, koka skulptūras dzīvnieku un pasaku tēlu formā u.c. Tāpat arī parks piedāvā ekskursiju programmas, dažādas aktivitātes svētkos un piknika vietas. Turklāt bērniem ir pieejams no koka veidots spēļu laukums. 

Vairāk par to, kā pavadīt brīvdienas Vienkoču parkā, atradīsi parka mājaslapā.

Skaistākās vietas Latvijā: Cēsu pils. 

3. Cēsu pils

Viena no skaistākajām vietām Latvijā ir Cēsu pilsēta – tur apskates objektu patiešām netrūkst. Visiecienītākais gan pašiem cēsniekiem, gan pilsētas viesiem ir Cēsu pils komplekss, kas sevī ietver – Viduslaiku pili, Jauno pili, Izstāžu namu, Pils un Maija parkus. Pils kompleksam ir simboliska un īpaša nozīme – šeit sastopas vairāk kā desmit gadsimti Latvijas kultūrvēsturē.

Vairāk par to, kur aizbraukt Cēsīs un kā pavadīt brīvdienas Cēsu pils kompleksā, atradīsi pils mājaslapā

4. Turaidas pils

Sigulda ir skaista apskates vieta Latvijā ne vien rudenī, bet arī vasarā. It sevišķi būsiet gandarīti, ja apmeklēsiet Turaidas pili. Turaidas pils ir viena no senākajām apskatāmajām viduslaiku pilīm Latvijā, tās ekspozīcijas stāsta par notikumiem 1000 gadu garumā. Turklāt šo skaisto galamērķi apvij dažādi vēsturiski nostāsti.

Vairāk par to, kā pavadīt brīvdienas Turaidas pils teritorijā, atradīsi pils mājaslapā.

Skaistākās vietas Latvijā: Ķemeru tīreļa dabas taka. 

5. Lielā Ķemeru tīreļa taka

Lielā Ķemeru tīreļa taka ir vispopulārākais apskates objekts Ķemeru Nacionālajā parkā, kur var iepazīt vienu no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē un tā iemītniekus. Purvam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas tam piešķir īpašu ainaviskumu. Vismaģiskākais skats esot saullēktu un saulrietu laikā! 

Vairāk par to, kā pavadīt brīvdienas Ķemeru Nacionālajā parkā, atradīsi parka mājaslapā

6. Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē

Tērvetes dabas parks ir vienmēr bijusi lieliska izvēle, ja tiek plānots pavadīt brīvdienas kopā ar ģimeni. Parka kopēja platība ir ap 1200 ha, pieejamās dabas takas ir iespējams izstaigāt vairāk nekā 35 km garumā, pa ceļam apbrīnojot dabas un pasakas saspēli. Bez atrakciju laukumiem un parkiem pastaigu takās sastapsiet arī dažādus pasaku tēlus. Maģiskākas dabas takas Zemgalē neatradīsiet!

Vairāk par to, kā pavadīt brīvdienas Tērvetes dabas parkā, atradīsiet dabas parka mājaslapā .

Skaistākās vietas Latvijā: Velnezers. 

7. Čertoka ezers jeb Velnezers

Aglonas novadā atrodas dabas liegums – Čertoka ezers, kur brīvdienās ieteicams aizbraukt tiem, kuri vēlas atpūsties pie dabas. Gleznaino ezeru apvij skaista apkārtējā ainava, kas noteikti ierindojas vienā no skaistākajām vietām Latvijā. Turklāt apkaimē ir ierīkotas vairākas atpūtas un ugunskura vietas.

Ezera īpatnība ir tāda, ka tajā nav ūdensaugu un zivju daudzveidības, un no tā vairās putni un citi zvēri. Pastāv neskaitāmi ticējumi un mīti par šo maģisko ezeru. Vairāk par Velnezeru atradīsi mājaslapā.

Lai priekpilni mirkļi, izbaudot Latvijas skaistākās vietas!

Citus noderīgus ieteikumus meklē Aizdevums.lv blogā!

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.