Paņemti vairāki kredīti – kā vienkāršot atmaksas procesu?

Pārkreditācija ir process, kurā kredītņēmējam tiek apvienoti vairāki kredīti, atvieglojot maksāšanas procesu, gaitu un plānošanu.

Kredītu saņemšana ir noderīgs risinājums īstermiņa un ilgtermiņa finanšu vajadzībām, turpretī ir gadījumi, kad nepieciešami lielāki finanšu līdzekļi, lai padarītu ikdienu patīkamāku un ērtāku, piemēram, automašīnas iegāde vai mājokļa remonts.

Gadījumos, ja tiek aizņemti pārāk daudz naudas līdzekļi vai vairāki īstermiņa kredīti, tas var radīt sarežģijumus atmaksas procesā, tādējādi nosakot parādsaistību pārvaldību par ļoti būtisku uzdevumu. Padarot atmaksas procesu vieglāku, iespējams atgūt finansiālo stabilitāti un drošību.

Turpmāk rakstā aplūkosim kā vienkāršot kredīta atmaksas procesu ar kredītu apvienošanu jeb pārkreditāciju.

Pārkreditācija – kredītu apvienošana
Kādās situācijās izmantot pārkreditēšanu jeb kredītu apvienošanu?
Ietaupi laiku un naudu
Pārkreditēšanas statistika
Kam pievērst uzmanību pirms pārkreditācijas?
Kredītvēsture – kā tas ietekmē tavu nākotni?

Pārkreditācija – kredītu apvienošana

Pārkreditācija ir process, kurā kredītņēmējam tiek apvienoti vairāki kredīti, atvieglojot maksāšanas procesu, gaitu un plānošanu.

Pārkreditācijas laikā tiek slēgts jauns līgums, kas rada jaunu atmaksas termiņu un procentu likmi, tādājādi atvieglojot ikdienas paradumus un mazinot stresu par aizņēmumiem.

Izvēloties pārkreditāciju tiek iegūtas vairākas priekšrocības:

  1. pat ja esat spējīgi atmaksāt visus kredītus, pārkreditācija sniedz ērtību veikt vienu maksājumu – vienu reizi mēnesī;
  2. ja esošo kredītu procentu likmes šķiet neatbilstošas, pārkreditācijas gadījumā iespējama procentu samazināšanās, vienlaikus apvienojot maksājumus vienā;
  3. ja plānotais kredītu atmaksas periods ir par īsu, pārkreditācijas gadījumā iespējams atmaksas termiņu pagarināt un iegūt vienkāršāku finanšu pārvaldību.

Kādās situācijās izmantot pārkreditēšanu jeb kredītu apvienošanu?

Situācijas, kurās cilvēki izvēlas pārkreditēšanu jeb kredītu apvienošanu ir ļoti dažādas. Aplūkosim trīs visbiežākās situācijas, kurās tiek dota priekšroka pārkreditēšanai.

  1. Klientu neapmierina esošie kredīta noteikumi, piemēram, aizdevuma termiņš, uz kādu ir noslēgts kredīta līgums. Iespējams, tas ir par īsu, lai veiktu pilnīgu saistību noslēgšanu. Tā arī procentu likme, kas noteikta kredīta saņemšanas mirklī.
  2. Papildu kredīta nepieciešamība – visbiežāk kredīts tiek ņemts gadījumos, kad personai ir bijuši zemāki ienākumi, kas ietekmējis iespējamo aizņēmuma summu un atmaksas procentu likmi. Laika gaitā personai ir palielinājušies ienākumi, uzlabojusies kredītvēsture, kas sniedz iespēju apvienot esošos kredītus un iegūt papildu aizņēmumu.
  3. Augsta kredītu procentu likme un augsts kopējais maksājums – noformējot kredītu pie dažādiem kredītdevējiem ir iespējams, ka tiem tiek piešķirta ļoti augsta procentu likme, tādējādi palielinās arī kopējā apmaksas summa. Izvēloties pārkreditāciju, apvienojot visus kredītus vienā, iespējams ietaupīt ikmēneša izdevumus.

Aizdevums.lv Pārkreditācija līdz 15 000 EUR

Ietaupi laiku un naudu

Sabiedrībā ir zināms teiciens – laiks ir nauda!

Arī izvēloties pārkreditēšanu ir iespējams ietaupīt laiku un naudu.

Katru mēnesi samazinot maksājumu par veiktajām kredītsaistībām, iespējams ietaupīt naudu un ātrāk veikt kopējo maksājumu. Naudas ietaupījums ļauj nākotnē veicināt naudas iekrājumu veidošanu un ienākumu līdzsvarošanu.

Atsevišķu kredītu maksāšana ir izaicinājums gan laika aprēķināšanā, gan finansiālu izdevumu plānošanā, apzinoties, ka ikdienā ir daudz izdevumu, kas nepieciešami primāru vajadzību apmierināšanai, piemēram, pārtikas iegāde, mājokļa uzturēšana u.c. maksājumi.

Pārkreditēšana ir viens no veidiem kā ieviest kopējo ienākumu un izdevumu stabilitāti, tādējādi ļaujot brīvos līdzekļus iekrāt un pat ieguldīt ilgtermiņa investīcijās.

Ietaupi laiku – maksā ar vienu maksājumu mēnesī.

Ja ir jāveic vairāku kredītu maksāšana ik mēnesi, tas aizņem krietni daudz no tava laika, ko varētu veltīt citām interesēm. Katru mēnesi veic kredītu maksājumu organizēšanu, pārskaitījumu, un citus darbus, turpretī šo laiku iespējams veltīt ienākumu paaugstināšanai, pasākumu organizēšanai ar ģimeni, izglītībai vai citām socializēšanās iespējām, kas nepieciešamas ikvienam no mums.

Izvēloties pārkreditāciju iespējams ietaupīt laiku, padarot ikmēneša maksājumu ērtu un efektīgu, ieplānojot to tikai vienu reizi mēnesī.

Izvēloties pārkreditāciju iespējams ietaupīt laiku, padarot ikmēneša maksājumu ērtu un efektīgu, ieplānojot to tikai vienu reizi mēnesī.

Pārkreditēšanas statistika – cik cilvēki to izvēlās Latvijā?

Pārkreditēšanas prakse Latvijā ir ļoti aktuāla, sniedzot cilvēkiem iespēju optimizēt kredītu aizņēmumus un samazināt finansiālos ikmēneša izdevumus. Pēdējo gadu laikā Latvijā pārkreditēšanas tendence ir pieaugusi, atspoguļojot gan finanšu izglītības līmeņa pieaugumu, gan pieejamo finanšu pakalpojumu daudzveidību.

Latvijas Banka apkopojusi datus, norādot, ka 2023. gadā Latvijā cilvēki ir pārkreditējuši vairāk kā 12 miljonus eiro, kas norāda, ka pārkreditēšana ir kļuvusi par bieži izmantotu instrumentu, lai atrisinātu procentu likmju slogu, vienlaikus optimizējot ikmēneša maksājumus.

Statistika vēsta, ka kredītu maksājumi mēdz kavēties līdz pat 30 dienām, kas norāda par ilgtermiņa sekām un ir svarīgi apsvērt priekšrocības, ko sniedz pārkreditēšana. Ņem vērā, lai pārkreditēšana būtu noderīgs instruments nākotnē, aicinām konsultēties ar Aizdevums.lv finanšu konsultantiem, uzzināt nepieciešamo informāciju, plānot un vienoties par turpmāko apmaksas termiņa izvēli.

Kam pievērst uzmanību pirms pārkreditācijas?

Pārkreditācija ir pieejama ikvienam, kurš ir aizņēmies vairākus kredītus un vēlās nodrošināt sev ērtāku un izdevīgāku turpmāku maksājumu organizēšanu, ietaupot laiku un naudas līdzekļus. Ņem vērā, ka pārkreditācija var netikt piešķirta, ja ir slikta kredītvēsture.

Pirms pārkreditācijas jeb kredītu apvienošanas pieteikuma aizpildīšanas nepieciešams izvērtēt vairākus kritērijus:

  1. procentu likmes apmērs – pārbaudi procentu likmes izdevīgumu turpmākai kredīta atmaksai, ņemot vērā vai procentu likme ir fiksēta vai mainīga.
  2. gada procentu likme – izpēti gada procentu likmi, lai saprastu, kādas būs kopējās izmaksas.
  3. dažādi papildus pakalpojumi – izzini vai pārkreditācijā iespējami papildus bonusi, piemēram, kredītbrīvdienas vai kredītmaksājumu apdrošināšana.
  4. iespēja pieteikumu iesniegt tiešsaistē – lai ietaupītu laiku, izpēti iespējas pieteikumu iesniegt tiešsaistē.

Kredītvēsture – kā tas ietekmē tavu nākotni?

Kredītvēsture ir informācija, kas tiek sniegta gan par fizisku, gan juridisku personu finansiālo saistību vēsturi. Kredītvēsture atspoguļo gan nokārtotās, gan esošās saistības, kā arī izpildes procesu, termiņus un apjomu. Papildus tam arī atspoguļo nenokārtotos maksājumus, kas vēl ir maksājuma procesā.

Tava kredītvēsture ir gan atspoguļojums tam, cik finanšu saistībās esi iesaistīts, gan dažādu jau veikto maksājumu vēsturē. Par ko bieži cilvēki neaizdomājas, kredītvēsture ir maksājumi arī par sadzīviskiem pakalpojumiem – komunāliem maksājumi, telpu noma/īre, dažādi tehnoloģiju rēķini u.c. Datu bāzēs kredītvēsturei tiek uzkrāta informācija par ikvienu finanšu saistību, atspoguļojot spēju ievērot līguma nosacījumus un noteikto saistību izpildi.

Ņem vērā, ka kredītvēsture var būt viens no būtiskākajiem faktoriem, ko kredīta aizdevējs vai pārkreditators vērtēs, kad tiks saņemts pieteikums, lai veiktu pārkreditāciju jeb kredītu apvienošanu. Kredītvēsture ir noteicošs faktors gan tam, lai pārkreditācija būtu iespējama uz labākiem nosacījumiem, gan nodrošinātu stabilāku savu finansiālo neatkarību.

Aplūkosim dažus piemērus, kas veicina kredītvēstures pasliktināšanos:

  1. maksājumu kavēšana – dažādu rēķinu neapmaksāšana laikā un termiņa kavēšana. Īpaši, ja maksājumi tiek kavēti regulāri.
  2. neapdomāts galvojums – atbildības uzņemšanās par cita cilvēka aizņēmumu. Gadījumā, ja persona nespēj veikt maksājumu kredītiestādei, tad atbildību par turpmākiem maksājumiem uzņemas galvotājs.
  3. neapdomīga kredītu noformēšana – bieži novērota tendence, ka tiek aizņemti vairāki kredīti, lai izvairītos no pakalpojumu rēķinu maksājumu kavēšanas, turpretī nespējot atmaksāt aizņemtos kredītus. Iespējamais risinājums, lai nodrošinātu finansiālo stabilitāti ir pārkreditācija.
  4. neoficiāli ienākumi – šādi ienākumi rada grūtības iegūt pozitīvu kredītvēsturi, tādējādi rezultējoties ar grūtībām iegūt kredītu. Lai izvairītos no šādiem gadījumiem, ikviens tiek aicināts naudas kontā apgrozīt regulārus un oficiālus ienākumus.

Izvēlies Aizdevums.lv pārkreditāciju!

Aizdevums.lv ir uzņēmums, kas piedāvā aizdevumu pārkreditēšanu, atbilstoši izvērtējot ikvienu pieteikumu un nodrošinot labāko piedāvājumu.

Labumi, kurus iegūsi izvēloties Aizdevums.lv pārkreditēšanu:

  1. darbs notiek ātri un ērti;
  2. pieteikumu aizpildi tiešsaistē;
  3. pārkreditēšanas līgumu vari parakstīt gan klātienē, gan attālināti;
  4. pārkreditēšanas jeb kredītu apvienošanas līgumi tiek noformēti bez ķīlas;
  5. pakalpojums pieejams gan fiziskām personām, gan saimnieciskās darbības veicējiem;
  6. klientu apkalpošana pieejama visā Latvijā, kā arī sazinoties ar Aizdevums.lv speciālistiem.

Plāno budžetu un taupi laiku, izvēlies Aizdevums.lv! Lasi sev citas interesējošās tēmas mūsu blogā.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.