Auto sagatavošana ziemas sezonai

Vīrietis vada automašīnu.

Straujiem soļiem tuvojas gada aukstā sezona, tāpēc ir vērts par savu automašīnu parūpēties jau tagad. Lai arī ziemā ar savu automašīnu Tu varētu pārvietoties droši un ērti, ir svarīgi pirms aukstās sezonas veikt auto apkopi. Tāpēc šajā Aizdevums.lv blogā rakstā esam apkopojuši svarīgākos pirms ziemas sezonas veicamos auto apkopes uzdevumus.

Auto šķidrumu pārbaude
Akumulatora pārbaude
Ziemas riepu maiņa
Logu slotiņu maiņa
Durvju gumiju apstrāde
Noderīgu papildrīku un līdzekļu iegāde

Auto šķidrumu pārbaude 

Viens no uzdevumiem, par kuru noteikti nevajadzētu aizmirst, savu automašīnu sagatavojot ziemai, ir tehnisko šķidrumu nomaiņa uz zemai gaisa temperatūrai piemērotiem. Tāpat nepieciešams pārliecināties, ka motoreļļa, bremžu, dzesēšanas un logu tīrīšanas šķidrums ir pietiekamā daudzumā. Ziemas sezonai neatbilstoša motoreļļa var atstāt negatīvu ietekmi uz dzinēju, palielinot tā nodilumu. Tāpat tiek palielināts arī degvielas patēriņš, kas, ņemot vērā, šī brīža augstās degvielas cenas, ir būtisks faktors. Tāpat, neparūpējoties par ziemai piemērotu dzesēšanas un logu tīrīšanas šķidrumu, kādu rītu vari saskarties ar aizsalušiem logiem, bez salona apsildes un neregulētu motora temperatūru. Un, protams, viens no ziemā būtiskākajiem aspektiem – bremzes. Nepievēršot uzmanību bremžu šķidrumam, var tikt radīti bremžu sistēmas bojājumi, kā arī pagarināts bremzēšanas ceļš, kas ziemā uz ceļa var izraisīt dažādas nepatīkamas un nedrošas situācijas.

Akumulatora pārbaude

Nereti ziemā vislielākās rūpes autovadītājiem sagādā tieši akumulators. Krītoties gaisa temperatūrai, arvien vairāk pierādās laba, pārbaudīta un ziemas sezonai sagatavota akumulatora nozīmība. Lai arī ziemā, dodoties savās ikdienās gaitās, akumulators Tevi pēkšņi nepieviltu, ir svarīgi laikus veikt tā pārbaudi. Jāpārliecinās, ka tas nav nevecojis, ir pienācīgi uzlādēts un tam nav nekādu vizuālo defektu un bojājumu. Ja šķiet, ka esošais automašīnas akumulators ziemā radīs problēmas, labāk iegādāties jaunu, tādējādi pasargājot sevi no nepatīkamām situācijām.

Vīrietis pārbauda automašīnas akumulatoru.

Ziemas riepu maiņa

Kvalitatīvas un sezonai piemērotas riepas ir viens no galvenajiem auto drošības aspektiem, tāpēc tuvojoties aukstajai sezonai, ir svarīgi vēl pirms ziemīgu laikapstākļu iestāšanās, parūpēties par riepu iegādi un maiņu. Tāpat pirms riepu maiņas ik gadu ir nepieciešams veikt riepu protektora pārbaudi, lai pārliecinātos, ka tā dziļums ir pietiekams. Atgādinām, ka CSDD normatīvos noteiktais ziemas riepu minimālais protektora dziļums ir 4mm. Automašīnu aprīkojot ar uzticamām un kvalitatīvām ziemas riepām uz ceļa ne tikai jutīsies droši, bet arī neapdraudēsi citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Aizdevums.lv - auto kredīts līdz 25 000 EUR

Logu slotiņu maiņa

Tuvojoties ziemas mēnešiem, kad var nākties saskarties ar dažnedažākajiem nokrišņiem – lietu, slapju sniegu un citiem, ir būtiski automašīnai uzstādīt kvalitatīvas logu slotiņas. Turklāt, jāņem vērā, ka ziemas tumšajā laikā redzamība būtiski pasliktinās, tāpēc sliktā stāvoklī esošas logu tīrīšanas slotiņas var nenodrošināt pienācīgu tīrīšanu, tādējādi radot bīstamas situācijas uz ceļa.

Durvju gumiju apstrāde

Ar aizsalušām automašīnas durvīm aukstā ziemas rītā nevēlas saskarties neviens. It īpaši tad, ja jāsteidzas ikdienas gaitās. Tāpēc, lai Tu ziemā nesaskartos ar šādu problēmu, savlaicīgi apstrādā durvju un bagāžnieka gumijas ar silikona aerosolu.

Noderīgu papildrīku un līdzekļu iegāde

Tāpat pirms ziemas sezonas ir svarīgi parūpēties par to, lai mašīnā atrastos dažādi papildrīki un līdzekļi, kas var lieti noderēt negaidītās situācijās. Sniega un ledus skrāpis ir neaizstājams palīgs stiklu un virsbūves atbrīvošanā no sniega un apledojuma. Tāpat arī lāpsta – tā ir neaizvietojama, ja automašīna atrodas manāmā sniegta kārtā, no kuras tik vienkārši izkļūt nav iespējams. Tāpat ieteicams parūpēties par tādam lietām, kā pretaizsvīšanas līdzekļi, pretbuksēšanas palikņi kā arī citiem ziemā noderīgiem papildrīkiem.

Ja Tev ir nepieciešami naudas līdzekļi automašīnas sagatavošanai ziemas sezonai, ieskaties Aizdevums.lv pakalpojumu klāstā, kur pieejams izdevīgs naudas kredīts, kas dod iespēju iegūt nepieciešamos finanšu līdzekļus savu mērķu īstenošanai.

Tāpat noderīgu informāciju par automašīnas remontu, iegādi un citām saistītām tēmām vari uzzināt tādos mūsu bloga rakstos kā “Auto remonts”, “Ko darīt, lai ziemā auto darbotos ideāli?”, “Padomi lietota auto iegādei” un citos.

Aizdevums.lv piedāvā patēriņa kredītu no 300€ līdz 15 000€ ar atmaksas termiņu no 6 līdz 84 mēnešiem.
Reprezentatīvais piemērs: Aizdevuma summa 1500 EUR, atmaksas termiņš 24 mēneši. Komisijas maksa par līguma noformēšanu 75.00 EUR. Fiksētā aizņēmuma likme 12.72% gadā (1.06% mēnesī). Kopējā atmaksas summa 1827.36 EUR. Ikmēneša apkalpošanas maksa 1.90 EUR. Ikmēneša maksājums 76.15 EUR. GPL 21.61%.